Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (287)

juta 

všechny recenze uživatele

Další úchylák s choutky ubližovat tím nejhorším způsobem. Mučení bylo místama silný, ale na blinkání mi rozhodně nebylo. Nechat si propíchnout kulky silným hřebíkem... to si opravdu nedokážu představit tu bolest. Hned ve mě zamrazí, když na to jen pomyslím. :D Další ukázkový příklad, kde se dabing nepovedl. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na Saw, Hostel.. víc, než Kostku. Překlenout mez únosnosti znamená pro lidské vnímání zkoušku zátěže. I když, kde je ta hranice za kterou už nelze jít? Co se mi u Grotesque bezprostředně vybaví, to je „samoúčelná brutalita“, která jistě vyvolá v některých šok a znechucení; jenže u mě jsou tyto rezervy v takovém rozsahu, že tento práh snesitelnosti dosud nemám překročen.-)) Zkuste taky 13: hra smrti. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Násilná romantická sviňárna s jednoduchou zápletkou. Neznámý muž unese mladý pár, který mučí a zohavuje, aby se mohl ukájet jejich vůlí po životě. Míra nechutnosti je zde poměrně vysoká a nepříjemná, myšlenka taky nechybí, nenudil jsem se, ale přesto mě to moc nevzalo. Proč, to vlastně ani pořádně nevím (zřejmě proto, že mi většinou něčím nespecifikovatelným nesedne asijská kinematografie obecně). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krvák je to fakt dobrý. Nie nadarmo sa hovorí, že Japonci boli cez vojnu najkrutejší v mučení. Veľa vojakov sa radšej rýchlo zastrelilo akoby riskovali japonské zajatie. Pôvodne som chcel dať štyri hviezdy, na plný počet to nemá, pretože je tu hrozne veľa nudných pasáží, ale koniec ma totálne sklamal. Ten urobil z filmu iba rozprávkovú, nereálnu frašku. Pochopil by som to v hororovej komédii, kde by sa to aj celkom hodilo (napríklad v Apokalypse v Hollywoodu je niečo podobné), ale tu to vyznelo veľmi trápne a pokazilo to celý film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na rovinu řeknu, že nemít to tak zábavný a komediální závěr, který skvěle dostojí názvu filmu a u nějž jsem vyprskl smíchy, šel bych s hodnocením mnohem níže. Po většinu filmu jsem se totiž tak trochu nudil. První půlku filmu jsem přemýšlel, pročpak jej ti Angličani zakázali, vždyť přece trošku netradičně pojaté softporno není zase tak nic strašného. Pak to sice trochu přitvrdí, ale není to nic, co bych již něviděl jinde. A filmu samotnému asi moc nepřidá, že jsem po většinu času, co jsem ho sledoval přemýšlel nad tím, proč většina filmových a literárních psychopatů musí poslouchat klasickou hudbu. Ne že bych měl něco proti klasické hudbě, naopak, mám ji moc rád, ale tenhle stereotyp už začíná zasmrádat kýčem. Prostě a jasně, někdo na tom určitě ulítne, ty předpoklady to má, mě ale samoúčelné gore mučeníčko moc nebere, a i tu počáteční erotickou část bych si dokázal představit působivější. Ale Asiatka mě nezklame takřka nikdy, natož v podobné situaci :-). K horšímu připočítávám ještě nesympatického záporáka s naprosto odpuzujícím českým dabingem. 2,5* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)

Reklama

Reklama