Reklama

Reklama

Vyprávěj - Série 5

(série)
Rodinný / Komedie / Drama
Česko, 2013, 19 h 4 min (Minutáž: 52 min)

Scénář:

Rudolf Merkner

Hudba:

David Solař

Hrají:

Svatopluk Skopal, Veronika Freimanová, Andrea Růžičková, Roman Vojtek, Martin Kraus, Jana Bernášková, Hana Vagnerová, Lucie Šteflová, Jaromír Nosek, Betka Stanková, Ondřej Veselý, Eliška Křenková (více)
(další profese)

Epizody(22)

Zajímavosti (31)

Vyprávěj - Cibulkovy seznamy (2013) (epizoda) (S05E03)

  • Když pohřebáci nakládají rakev s Krbcem (Martin Sitta) do auta, levý pohřebák se naklání dopředu a rakev drží v téměř natažených rukách, což by nebylo fyzikálně možné, pokud by v rakvi ležel 80 kg vážící chlap. (pjotri)

Vyprávěj - Cibulkovy seznamy (2013) (epizoda) (S05E03)

  • Když Eva (Andrea Růžičková) pročítá další díl „Cibulkových seznamů“, narazí na Jiřího Krbce. S Karlem (Roman Vojtek) to konzultuje a nadhodí možnost, že jde možná o shodu jmen. Na to Karel rekapituluje „Jiří Krbec, ročník 39, inženýr.“ Jenže při pohledu na ony seznamy tam žádný rok narození není. Konkrétně u Krbce jsou čísla 17231 31918. Po roku narození ani památky. Mimoto můžeme vidět, že všichni ostatní donašeči mají – zřejmě datum narození – ve formátu 0x0xxx, tedy např. „Krbeček Jiří 010137“. Jediný Jiří Krbec má tam, kde má být datum narození, napsáno „17231“, což lze přeložit jako 17. únor 1931. O roku narození 1939 nemůže být ani řeči, natož, aby ho tam Karel vyčetl. Filmaři nedodrželi formát data narození. (pjotri)

Vyprávěj - Cibulkovy seznamy (2013) (epizoda) (S05E03)

  • Ve 23. minutě Jana (Veronika Freimanová) s Josefem (Svatopluk Skopal) v seznamech hledají Radka Krásu. Josef nahlas čte: „Krása František, Krása Zdeněk“ a přitom na detailním záběru seznamu jsou u příjmení Krása jména Ivo, Jaroslav, Jindřich, Miloslav a Radomír (ten je ovšem ročník 1945, což Radek být nemůže). (ladyViolet)

Vyprávěj - Rozdělení republiky (2013) (epizoda) (S05E04)

  • Když se Lucka probudí po podnikatelském večírku u svého otce, je jí špatně. Přesto konverzuje s Martinkou, která ji v jednom okamžiku informuje, že je „po deváté“. Přitom kouká na hodiny pendlovky, které, evidentně nejdou. Později, při hádce Martinky s Jardou ohledně Vánoc, je slyšet hlasitý tikot pendlovek. Jak mohla Martina informovat o čase, když hodiny, z nichž čas odečítala, nešly? (pjotri)

Vyprávěj - Nová televize (2013) (epizoda) (S05E07)

  • Na začátku epizody v Honzíkově (Braňo Holiček) pracovně lze na dveřích od skříně spatřit fotografii modelky a moderátorky Evy Perkausové z časopisu Playboy. V roce 1994, kdy se tento díl odehrává, se však Eva Perkausová teprve narodila. (via22)

Vyprávěj - Povodně (2013) (epizoda) (S05E10)

  • Ve scéně při poradě Milena zmíní jméno žáka Martina Dolejšího, který z matematiky propadá. Následně po předání vysvědčení je během rozhovoru pana Dolejšího a Zuzky Sovové (Hana Vagnerová) jméno žáka zaměněno - místo Martin je žák Sovovou přejmenován na Zbyňka. (karda1)

Vyprávěj - Squat (2013) (epizoda) (S05E13)

  • V úvodu epizody se dozvídáme, že se cestovka přesunula „do nových kanceláří v Praze“. Scenáristé si zřejmě neuvědomili, že pracující důchodkyně Jana (Veronika Freimanová) bydlí v Pardubicích. Denní dojíždění do práce do Prahy – cca 110 km – tak znamená aspoň 2 hodiny vlakem tam a 2 hodiny zpět (Jana nemá řidičák a pokud by jej měla a autem dojížděla, moc by ji z výplaty nezůstalo). Dvouhodinové dojíždění do práce a zpět je nesmysl. (pjotri)

Vyprávěj - Strach (2013) (epizoda) (S05E17)

  • Ve scéně, kdy se Honza (Matěj Hádek) chystá dojet pro Lucii (Lucie Štěpánková), obléká si kalhoty. V jednom záběru má natažené kalhoty a zapíná si poklopec. V dalším záběru má zapnutý i pásek a v následujícím má pásek opět rozepnutý. (bagrneplave)

Vyprávěj - Cesta domů (2013) (epizoda) (S05E19)

  • Když Josef přichází domů, přináší štípačku na dřevo. Následně řekne, že ji koupil proto, aby nemuseli na chalupě štípat dřevo ručně. Ale v předchozí epizodě Jardův pád (2013) již štípačku na dřevo na chalupě má. (mnaucz)

Reklama

Reklama