Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (197)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to opravdu líbilo. Nepatřím sice mezi fandy původního anime, ale mangu jsem četla a minimálně první polovina byla brilantní. Musím uznat, že tvůrci udělali dobře, když v kuse prakticky nechali jen základní premisu a rozhodli se upravit příběh k obrazu svému. Light mi sice ze začátku připadal, že vůbec neodpovídá tomu, jaký má být, ale nakonec se také vybarvil. L byl dobrý od začátku. Za mě tedy příjemné překvapení a spokojenost. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Můj osobní skromný odhad je, že hodnocení tohoto filmu se budou zasádně rozcházet dle toho, pokud onen kritik je japonskou anime předlohou nepolíben. Porovnávání je totiž nemožné se vyhnout. Pokud není, třikrát hurá! V aktuální záplavě sequelů a praček na peníze by se mohl Death Note svým nápadem a mixem potemnělého teenage thrilleru s kapkou filozofie lehce vymykat zaběhlým standardům. První build-up polovina musí i bavit, druhá svou zmateností a hloupostí už bohužel ne. Odhalení Kiry by mělo být téměř alfou a omegou celého rozuzlení, což mě překvapilo, jak je možné, aby to s dějem filmu tak minimálně otřáslo. Každopádně, pokud jste původní Death Note viděli, je obtížné tento paskvil nezaplavit údery zprava a zleva. Respektuju to, že autoři se rozhodli jít jinou cestou, zároveň se nedá si nezaťukat na čelo a párkrát nezakoulet očima nad nápadem adaptovat tak široký materiál do jednoho filmu. V čem spočívala genialita původního Death Note, byl vypiplaný scénář s téměř nadpřirozeně inteligentním soupeřícím duem. Obě postavy pracovaly na bázi logiky a odstřihly se od možného chybného emocionálního jednání. Bylo lahodící a napínavé (až na hraně závislosti) sledovat, co tato hra kočky s myší přinese příště a i přesto, že Lighta svým počínáním nejde charakterizovat v pozitivním světle, nešlo ho díky jeho smysluplnýmu jednání snadno odsoudit. Zde Light a L mají IQ cca poloviční, Light se sebou nechá neodpustitelně manipulovat, absence inteligence ve scénáři vyplňuje stupidně líná pravidlová berlička zápisníku a do děje vstupují i "náhodičky", které sluší jen béčkovým kreacím. Napětí je střídavé, hororový žánr to lízlo jen okrajově a rádoby srdcervoucí, zpomalený a patetický konec (ta hudba to zabila na desetkrát) ve mně zanechal silně nepříjemnou pachuť. Není to ono. Herecky to není ono (vyjma nejpozitivnějšího prvku filmu v podobě Dafoeova Ryuka), scénáristicky též ne, režijně průměr. Film, který byl předem odsouzen k neúspěchu, byl nejspíš do zápisníku též vepsán, jen nestihl onu stránku spálit. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní japonský Death Note mám i přes postupně klesající kvalitu rád a proto mne opravdu zajímalo, jak nakonec dopadne i americká hraná verze. No dobře, není to nejlepší, vše je až moc zjednodušené nebo udělané pro efekt, ale co byste od Amíků čekali. Zatímco Japonci vám jako hrdinu naservírují stylového, inteligentního a velmi oblíbeného studenta, Američané sáhnou po looserovi, kterému se s deníkem v rukou začnou plnit i některé z jeho snů. Jako Ryuk se určitě povedl a pokud bude pokračování, kouknu i na dvojku, ale rozhodně je to slabší, než adaptace Ocelového alchymisty. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)
  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)
  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)

Reklama

Reklama