Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (198)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní japonský Death Note mám i přes postupně klesající kvalitu rád a proto mne opravdu zajímalo, jak nakonec dopadne i americká hraná verze. No dobře, není to nejlepší, vše je až moc zjednodušené nebo udělané pro efekt, ale co byste od Amíků čekali. Zatímco Japonci vám jako hrdinu naservírují stylového, inteligentního a velmi oblíbeného studenta, Američané sáhnou po looserovi, kterému se s deníkem v rukou začnou plnit i některé z jeho snů. Jako Ryuk se určitě povedl a pokud bude pokračování, kouknu i na dvojku, ale rozhodně je to slabší, než adaptace Ocelového alchymisty. 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wingard je dobrý režisér, jeho filmy jsou řemeslně naprosto v pořádku a fungují. Bohužel to zdejší elitě stále nějak nedochází. Předlohou jsem zcela netknutý a je mi úplně ukradená, jako drtivá většina Asijské tvorby. Nat Wolff je sympaťák, jeho přítelkyně (dcera Andie MacDowell) jako by vypadla z prdele Kristen Stewart, takže u mě spokojenost. Dafoe jako Rijuk naprosto válí, skvěle hláškuje a vůbec jako postava má neskutečný potenciál, bohužel už méně prostoru než by si zasloužil. Death Note hned ze začátku chytne a neskutečně baví, smrti jsou zábavné a dostatečně krvavé. Je hrozná škoda, že se s danou látkou moc spěchalo, spousta věcí se vzala rychlo střihem a spousta věcí se nedořešila, včetně nepochopitelně utnutého finiše. Chtělo by to dvojku a to okamžitě, nebo seriál a to s původním obsazením. Je to atmosferické, zábavné, krvavé a podpořené naprosto dokonalým soundtrackem, který už smažím do mobilu. Perfektní mix Nezvratného osudu a Japonské mytologie. Za mě ohromné překvapení, Wingarde.....jen tak dál, díky. 75%. ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Materiál, ktorý nemožno zadaptovať do sto minútoveho filmu, neprekvapivo, nedokázali zadaptovať do sto minútového filmu. Keď už z toho spraviť takmer y.a. s otravnými deckami v čele, ktorých charakterové črty ani zďaleka nepripominajú originálne postavy a nasadnúť na vlak totálne nepríjemného rozprávačského tempa, tak nech sa na to aspoň dobre pozerá a funguje to aspoň trochu ako zdanlivo dobre vypointované (ale ozaj len zdanlivo). Komplexnosť predlohy to bohužiaľ vopred predurčila k neúspechu, ale snaha sa cení. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Wingard si po prokaučovaném Blair Witch napravuje reputaci. První půlka je zkondenzované anime, ale rychlost nemusí nutně znamenat uspěchanost. V druhé půli přichází americký Death Note s vlastními nápady, a rozhodně ne špatnými (různé podrazy, co vše se dá dělat s deníkem, směřování postavy L), nicméně závratné tempo zůstává a Wingardovým invencím je oproti převzatým motivům spíše na škodu. Hlavně zamrzí, když určité postavy přestanou používat mozek, a vy jim to tak úplně nemůžete věřit. Herci velmi dobří, zvláštní zmínku si zaslouží Dafoe (i když na menším prostoru) a Stanfield jako L. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • Režisér Adam Wingard byl donucen odstranit své sociální sítě z důvodu, že mu přišlo velké množství negativní kritiky na tento film a několik výhrůžek smrtí. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama