Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zbyyočné pokračovanie vynikajúcej jednotky. Preživšia hrdinka z Barrow na Aljaške sa spojí s lovcami upírov a chcú ich zastaviť v ich "hniezde", ktorým je loď. Atmosférou, bohužiaľ ani efektmi či hereckými výkonmi sa to príbehu v Barrow ani len nepriblížilo a tak sme videli jedno z najhorších pokračovaní pomerne úspešného hororu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak mě to zklamalo ještě víc než jednička. Představa třiceti dní dlouhé noci je pro upíra lákavá nabídka, ale tentokrát se děj přesune do Los Angeles a je to v prd.... Spousta tmy kolem, hrůzostrašné dialogy, docela mrtvá hudba a děj, no to je strašný. Tak jak jednička, tak i dvojka mají dobrou předlohu, ale filmové zpracování je odfláknuté. To, jak se statečně vrhnou na loď plnou upírů a pak začnou tvrdit, že mají málo nábojů a nic v zásobě, to už byl vrchol blbosti. U tohoto snímku jsem málem umřel smíchy. Ze Stelly ( Kiele Sanchez ) se stala Buffy ? CITÁT . Můžou znovu ožít - když mají hlavu. ()

Reklama

Všivák 

všechny recenze uživatele

Snaha o bladeovský drive vypadá směšně. Akční scény ve tmě s hýkajícími slečinkami vypadají ještě směšněji. Zvuky jak při sexu. Vlastně nějaký tu sex, který rozvine milostnou zápletku tu taky je. Asi aby se neřeklo. Debilní hrdinové pobíhají ve strašnym dějí. Naštěstí ta největší kráva má i nejvýživnější smrt. Do hororu to má hodně daleko. Jediný, co je na tomhle filmu hezký je hlavní záporačka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Nevadila mi ani tak výměna krásné Melissy George za hříšně nevýraznou Kiele Sanchez (The Perfect Getaway), která sice má zde jedno sexuální číslo, ale kozičky nám přesto neukáže. Největší chybou bude přesunutí z chladné Aljašky do teplého Los Angeles. Drtivá většina stopáže se sice odehrává za tmy a v odlehlých tmavých prostorech (kanalizační systémy, podpalubí lodi), ale co naplat, když je to natočeno jen pro oko: bez hloubky, sebemenší nadsázky a bez vnitřního uspokojení jak tvůrců, tak diváka, pouze z vidiny tučných zisků. Z upírů nejde absolutně žádný strach, žádné krvežíznivé příšery, jen obyčejní lidé s černými kontaktními čočkami. Vytratil se i charismatický záporák Marlow, místo kterého tvůrci nasadili trapnou a nevýraznou Lilith. Ta nepředvede ani žádnou akcičku, aby z ní šel kousek respektu, prostě vládkyně temnot jak vyšitá! Dobu temna neberu za pokračování parádní jedničky, chápu ji jako nejapný vtip, a to nemluvim o konci. Škoda, škoda, ale dalo se to čekat. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočné pokračovanie úslešného a kvalitného upírskeho hororu. Film postráda hlavne dej, nejakú zaujímavejšiu zápletku a dejovú linku. Dá sa povedať, že to bola nuda, kde divák spozornie iba na nejaký ten výstrel alebo vreskot. Jediné čo bolo ako tak znesitelné bol vizuál a nejaký ten efektík, ale to film neospravedlňuje, no aspoň bolo vidieť že v projekte boli peniaze. Inak herci, réžia, atmosféra nič moc a ani kamera za veľa nestála. Ani upíri nestáli za to. Na tie 2* to je len tak tak. 38% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama