Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděno omylem, chtěla jsem se podívat na jedničku a pak jsem jen čím dál otráveněji sledovala, jak skupina zoufalců bloudí chodbami s mačetami a pistolemi a čekají, kdy na ně jukne mentálně retardovaná upírka s věčně pootevřenou pusou. Do toho je furt komanduje jedna bloncka, u které se ve finále taky potvrdí, že má vygumováno. SHRNUTÍ: A ta noc byla úplně normální, netrvala 30 dní! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno-na-DVD pokračovanie, ktoré ma miestami rozosmialo (ľahko)vážnosťou ústrednej vampírskej kosti menom Lilith a jej lokaja s rady slaboduchých ľudských hyen. Potešilo ma však to, že sa to nehraje na Shakespearea ( kurnik, už keď sa v dnešnej dobe nasilu prepisujú ľudské dejiny, mohli by už zmeniť priezvisko aj tomu chlapovi ) a vie to pekne kopnúť do gulí. ()

Reklama

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mi snaží tvůrci nakecat, že ta divná bloncka je vážně Melissa George. Pche, to tak. Melissin zadek a prsa poznám i po slepu, o hereckých schopnostech nemluvě. Upíři jsou tentokrát hroznej fake. Pár vyholených komparzistů, kterým dali černý čočky, špičatý chrup a vyváleli je v mouce (triky jsou tak kvalitní, že to opravdu vypadá jako smažení řízků). Mysteriózní atmosféra okolo inteligentních tvorů se vytratila podobně rychle, jako napínavý scénář a správnej chlap, co má koule, na postu režiséra. Šukačkou nelze zachránit všechno, to by si měl Ketai zapsat za uši. Na filmu se mi tak paradoxně líbil pouze materiál z o tři roky staršího kousku. WTF moment na konci to ale zazdil. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru jasné, že se tvůrci snažili svézt na vlně úspěchu věru geniální jedničky, nicméně výsledek je slátanina limitně se blížící katastrofě, kterou nezachrání ani flashbacky či jakékoli odkazy na první díl (i když nekriticky uznávám, že to bylo asi to jediné, co ve mně vzbudilo jistou dávku naděje... no jo, nostalgie:)) A pokud jde o zcela čistě seriózní kritiku, postrádá dvojka vše, co bylo na jedničce tak jedinečné a originální. O nějaké psychologii postav zde nemůže být ani řeč, řemeslně se jedná o velmi průměrnou, spíše podprůměrnou záležitost s tragicky nepasujícím soundtrackem. Neúčast Davida Sladea a Sama Raimiho, jakožto strůjců úspěchu původního filmu, mluví za vše. Ve všech směrech ukázkově špatné pokračování, které vzniklo jen kvůli nesporným kvalitám prvního (a pro mě i jediného!) dílu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film není tak špatný, jak naznačuje hodnocení. Důvod proč je tak nízké vám hned sdělím. Takže...První a druhý díl jsou žánrově totálně odlišné. Zatímco první díl měl temnou atmosféru a nic pořádného se v něm vlastně ani nedělo, tak díl druhý už je taková vyvražďovačka ve stylu Resident Evil. Je tedy skoro zaručené, že komu se líbil první díl, tak se mu ten druhý líbit nebude. Existuje i skupinka lidí, které se první díl nezamlouval. V takovém případě se na ten druhý jen těžko podívají. Takže nijak nezvýší hodnocení. Proto je tedy hodnocení tak nízké. Existuje samozřejmě i skupinka lidí, která si stáhne omylem jiný film než zamýšlí, protože existuje taky taková skupinka lidí, která film špatně pojemenuje...Čímž nehchi nic naznačovat. Takže mně se film líbil více než ten předchozí. Něco málo se tu konečně dělo. Film je sice opět maximálně šablonovitý, ale to byl i ten předchozí díl. Herci jsou zde podobně nepříjemní. Raději však tupou 92 minutovou vyvražďovačku než skoro 2 hodinovou nudu. O žádný zázrak se opět nejedná, ale lepší * klidně dám. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama