Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostatní spokojeni nebyli, ale já ano. Dokonce si troufám tvrdit, že to bylo nápaditější než jednička a neomezilo se to jen na jednu lokaci. Zapadákov na Aljašce vystřidalo Los Angeles, protože právě tady byl zaznamenán pobyt mocné královny upírů Lilith (Mia Kirshner), kterou je třeba zlikvidovat, než bude pozdě. Melissu George z jedničky vystřídala vcelku akceptovatelná Kiele Sanchez, která k sobě přibrala neohroženou partičku odhodlanou vypátrat vládkyni upírů a zatočit s jejím klanem jednou provždy. Cesta za ní je lemována svižnou akcí, kde se do upírů v temných chodbách a zákoutích nemilosrdně střílí, krev stříká na všechny strany, členové party postupně hynou po nepěkném pokousání a někteří z nich se mění v upíry a na řadu přijde i odvážnější sexuální scéna. Film na mě rozhodně nepůsobil nízkorozpočtovým dojmem, pořád se v něm něco dělo a závěr s oživením mrtvého manžela z jedničky se také povedl. Od hororu neočekávám sofistikovanou zábavu, ale pořádný brak. Tohle pokračování s podtitulem "Doba temna", to splnilo dokonale. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s jednotkou je snáď strata času - je to neporovnateľné!!! Toto je len ďalší z radov upírskych filmov, ktorému chýba náležité napätie i akčnosť a v ktorom inteligencia je len cudzie slovo. Rozdiel od iných takýchto filmov je len ten, že 30 dní dlouhá noc: Doba temna môže ryžovať na svojom názve pretože jednotka sa vryla do pamäti hádam každému priaznivcovi takéhoto žánru..... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film není tak špatný, jak naznačuje hodnocení. Důvod proč je tak nízké vám hned sdělím. Takže...První a druhý díl jsou žánrově totálně odlišné. Zatímco první díl měl temnou atmosféru a nic pořádného se v něm vlastně ani nedělo, tak díl druhý už je taková vyvražďovačka ve stylu Resident Evil. Je tedy skoro zaručené, že komu se líbil první díl, tak se mu ten druhý líbit nebude. Existuje i skupinka lidí, které se první díl nezamlouval. V takovém případě se na ten druhý jen těžko podívají. Takže nijak nezvýší hodnocení. Proto je tedy hodnocení tak nízké. Existuje samozřejmě i skupinka lidí, která si stáhne omylem jiný film než zamýšlí, protože existuje taky taková skupinka lidí, která film špatně pojemenuje...Čímž nehchi nic naznačovat. Takže mně se film líbil více než ten předchozí. Něco málo se tu konečně dělo. Film je sice opět maximálně šablonovitý, ale to byl i ten předchozí díl. Herci jsou zde podobně nepříjemní. Raději však tupou 92 minutovou vyvražďovačku než skoro 2 hodinovou nudu. O žádný zázrak se opět nejedná, ale lepší * klidně dám. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Po originálu s atmosférou, která se dá krájet (řezat, kousat, rvát na kusy... vyberte si) přichází bídné pokračování za málo peněz. Špatně (ne)vygradovaný film vyloženě nudí. Je tak zvláštně nepovedený, že béčková sexbomba Diora Baird se v něm dokonce neobjevuje v tradiční roli prsaté blondýny z Playboye. Fanouškům se doporučuje omrknout upíří královnu Miu Kirshner v traileru a jinak tuhle záležitost úplně přeskočit. 3/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zasraní Tvajlajtisti zase pohřbili takový klenot!! Vím, nehraje tam Patyzón, nevyšlo to z "péra" paní Majerové a není tam ani jeden vyrýsovaný vlkodlak, nicméně tohle si tato ponurá porce poctivé televizní řezničiny určitě nezaslouží! Jednoznačně nadstandardní, příjemné osvěžení zejících polic videopůjčoven, kterou místní partička gayů a pubescentních kikin neshledala dostatečně EMO! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno