Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Plusem je docela dobrý příběh, herecké výkony nevybočují normálu a je zde pár dobrých scén. Mínusem jsou slabé masky upírů, nic moc prostředí. Melissa George byla zastoupena méně známou Kiele Sanchez. Ta se však na tu roli nehodí.Je dost vidět, že film měl malý rozpočet. Film nenudí, ale podruhé bych se v žádném případě na film nedíval! Pro fanoušky 1.části je film povinností, pro ostatní je to průměrný film. Dávám 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vím jaké to je, když se člověk v noci probudí s bušícím srdcem. Nabízím Ti možnost s tím skoncovat, ZBAVIT SE TĚCH NOČNICH MŮR“..... To tenkrát na Aljašce... vzpomínáte? Stella taky, ale nejraději by zapomněla. (Jestli to tvůrce potěší – NA KONCI NÁS TAKOVEJCH BUDE VÍC!) Přitom – perfektních úvodních (mám to přesně!) 13 minut a 30 vteřin. Pak hromada béčkovejch keců. Veliká hromada! Těším se na akci – pár výstřelů + 5 minut přemejšlení, jestli sejmout měnícího se kámoše. To není drama, ale ,,kosočtverec“! Podvědomě si přeju příchod Bladeho, nebo alespoň prince z pohádky (jakýkoliv). (spoiler!) Nepřijdou! (konec spoileru!) A tak jediné osvěžení přináší erotická scéna (ovšem kvůli ní bych film znovu nadal). Atmosféru plnou upířích skřeků a řvoucích ženských, nezachrání ani 3 lekačky. Proto dejte prvních 13 minut a jděte spát. Jinak vás to čeká později během filmu. A než vidět další video horor, TAK TO MĚ RADŠI VYKRVTE! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, proč někteří lidé přicházejí i odcházejí z kinosálu za tmy. 2.) Dlouho jsem neviděl hubu od krve. 3.) Nevím, jak je složitý zakousnout se normálním chrupem do krku (cizího). 4.) Chci vidět ,,jiný“ upíry než v True Blood. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s jednotkou je snáď strata času - je to neporovnateľné!!! Toto je len ďalší z radov upírskych filmov, ktorému chýba náležité napätie i akčnosť a v ktorom inteligencia je len cudzie slovo. Rozdiel od iných takýchto filmov je len ten, že 30 dní dlouhá noc: Doba temna môže ryžovať na svojom názve pretože jednotka sa vryla do pamäti hádam každému priaznivcovi takéhoto žánru..... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu přichází druhý díl, který místo aspoň oné atmosféry městečka vystřídala akce ve stylu Blade. Bohužel ženské hrdince jsem nevěřil ani minutu protože ta její drsnost byla k pláči. Navíc to její "chytám upíry protože mi zabily manžela" bylo dost chabé scénáristické vysvětlení. Jediné co mě tedy zaujalo byla krev které bylo poměrně dost a i efekty na to že se jedné o laciné pokračování nepatří k nejhorším. Ale je to strašně splácaná hovadina. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zbyyočné pokračovanie vynikajúcej jednotky. Preživšia hrdinka z Barrow na Aljaške sa spojí s lovcami upírov a chcú ich zastaviť v ich "hniezde", ktorým je loď. Atmosférou, bohužiaľ ani efektmi či hereckými výkonmi sa to príbehu v Barrow ani len nepriblížilo a tak sme videli jedno z najhorších pokračovaní pomerne úspešného hororu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama