Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Novinky (,,jasné a spolehlivé") posílají Události pomalu ke dnu. Zvýšila se akčnost moderátorské dikce (hlavně Savarová) a hustota zpravodajských upoutávek, snížila se důležitost referovaného. V malé desetimilionové zemi má teď hlavní zpravodajská relace veřejnoprávní stanice celých 45 minut, přičemž poměr zpráv ze zahraničí se nijak výrazně nezvýšil, co tam asi chtějí vysílat? Obsah začal VÝRAZNĚ pokulhávat za formou. A navíc: ,,Na silnici tento víkend zemřeli 4 lidi a to je nejlepší výsledek za posledních pět let." (10.4.2012) ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Večerníček je v 18:45 pro malé děti a v 19:00 pro velké děti. Malí i velcí tak denně dostanou svou dávku dramatu, emocí a pečlivě předem připraveného příběhu vyprávěného známou a sympatickou postavou. Možná je lepší se nezajímat vůbec, než koukat na veřejnoprávní zprávy, protože v tomto okamžiku je to vládní PR / propaganda. Je tragikomické, že tento pořad mnohdy ty nejdůležitější UDÁLOSTI naprosto opomene byť jen zmínit. "We need watchdog journalists, not lapdog journalists." ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejserióznější zprávy na českých televizních stanicích, kde se člověk díkybohu nedočká žádných přirovnání k velikosti fotbalovým hřištím či ročnímu rozpočtovému schodku ČR, jako na Nově. A pokud smím k tomu přidat i Branky Body Vteřiny, tak tam jsem absolutně spokojený nejen s celým provedením, ale i moderátory. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Po deformě, pardón, reformě hodnocení snižuju o dvě hěvzdy, a kdyby nestálo na komerčních televizích za...nic, dal bych mu klidně níže. Enšpígl říká, že je ČT stejně neobjektivní jako TV Hovna - to si můžu ověřit těžko, leda bych se jel mrknout do Sýrie, a na to se mám přeci jenom moc rád. Ale forma byla až donedávna o dost lepší, teď už je jen lepší. ČT alespoň povětšinou vybere opravdu zajímavé věci, a nemá zapotřebí prohrabávat facebooky, jestli tam náhodou nějaký element netroluje, a pokud ano, natočí se o tom velmi dramatická „investigativní“ reportáž s temnou hudbu a těžce fundovanými výpovědmi „psychologů“ a „právníků“ (taková ostuda právnického stavu, která na jaře nabádala hatery jakési veselé skupiny, ať se obrátí na CIA, neboť severy Facebooku se nacházejí v USA, se stala rychle memem). Nicméně ten, kdo vymyslel, že budou všichni při vysílání z terénu chodit jako blbečci a kamera je bude zabírat zespoda, aby to nebylo tak suchý, že jo, by zasloužil cenu za dementizaci roku. Být reportér, tak zvažuju výpověď, protože z těch chudáků dělají voly. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Takhle ja si predstavuju seriozni zpravodajstvi. Hlavni moderatorky(i): vsechny decentne oblecene (hezky, ale aniz by to odpoutavalo pozornost), navic jsou sympaticke. Reporteri v terenu: z celeho sveta, kazdemu je dobre rozumet, komentare maji hlavu a patu. A hlavne, fura zpravodajstvi ze sveta (coz se o takove Nove neda rict ani ve srande) - samozrejme i z CR, ale je to tak pul na pul, a tak to ma byt. Kdyz novou formu Udalosti zavedli, trochu mi vadila relativni zdlouhavost (zpravy trvaji nejakych 50min), ale casem jsem si na klidnejsi, ale dukladnejsi tempo zvykl...navic to hlavni se dovite behem prvni pul hodiny, pak uz jsou spis temata s komentari, nebo nejaka kultura, cili jakysi fakultativni "bonus". A v neposledni rade, protoze se jedna o verejnopravni kanal, si muzete kdykoliv pustit "prosvihle" zpravy zpetne na webu zdarma (samozrejme kdyz nepocitam koncesionarsky poplatek). Pet hvezdicek nedavam zadnemu TV poradu z principu, ale fakt je, ze Udalostem neni prilis co vytknout, osobne mi prijdou objektivni (i kdyz se lehke kiksy najdou). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Během Událostí vysílaných 18. 8. 2012 nastal technický problém – šlo o selhání pultu ve zvukové režii. Na konci Událostí (byly ukončeny předčasně) bylo slyšet, jak Jakub Železný říká: „Ty k*ávo, už jsem zažil ledacos.Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly odvysílány z Velína namísto virtuálního studia. (David7)
  • Během Událostí vysílaných 18. 11. 2011 přestalo fungovat spouštění obrazových příspěvků. Události tak musely být ukončeny po 19 minutách. Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly ale odvysílány bez technických problémů. (David7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno