Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická Troškova pohádka, ovšem s ještě horším příběhem a otřesnou ústřední dvojicí. Navíc zde není nic, o co by se mohl Troška trochu opřít. Princezna ze mlejna měla známý písničky, Z pekla štěstí mělo draka a Gotta a Hádanka měla aspoň Dolanskýho. Jenže tady není, až na charismatického Němce (který je ale jen 2 scénách) naprosto nic. Škoda, už ani ta pohádka nejde Troškovi nijak objáhit. ()

hippyman

všechny recenze uživatele

nedokoukáno, nehodnoceno... troska Troška trošku nezvládá moderně-barokní mluvu i dialogy, Sabinka piští a pitvoří se jako za časů DO-RE-MI a schíza Suchá-Řípa nějako zapomněli hrát, nebo zase přehrávají jako z učebnice... povětšinou trapnost, ústřední dvojice sice neokoukaná, ale bohužel nezajímavá, prostě tragédie. ještě ten Goťák tam chyběl a bylo by to komplet... ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jen průměrná pohádka. To nemyslím nijak zle, jen v tom smyslu, že se nejedná o nijak výjimečný kousek, který by aspiroval na zápis mezi zlaté pohádkové tituly. Formálně je moc pěkně udělaná, pěkné exteriéry, kamera, kostýmy, v tomto ohledu je na Trošku spoleh. Ale pěkná forma je málo, když není vyplněna plnohodnotným obsahem. Tady jsou rezervy. Souhlasím také s výtkami recenzentů, že film není zvládnutý po jazykové stránce, to skutečně tahá za uši. A kameňácko-sluncesenovské obhroublé vtipy do takovéto pohádky skutečně nepatří! Nebude to rozhodně Troškova nejlepší pohádka. Jestli bude nejhorší, ukážou další léta a ...pohádky. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Opravdu se nedá popřít, že pohádka je dobře udělaná pro oko, natočená v kouzelných prostorách zámku Buchlovice, s výbavou perfektních kostýmů a dalších velmi pěkných vizuálních prostředků. Bohužel, jde jen o další "Troškovu pohádku“, což je už pojem sám o sobě, a jak se říká u nás, opět pořádně uvalenou. Pan režisér bojuje, pere se v prostředí, kde krásná česká pohádka snad už vymřela, jenže jeho způsob zpracování ve mě vyvolává pouze lítostné pousmání a nevěřícné kroucení hlavou. Přitom by možná stačilo jen trochu ubrat bláznivinek a udělal by se krok dopředu a snad by naskočila i hvězdička navíc. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Žvatlající čert (safra proč zase???), trapný pokus o oživení světice, dementní scénář ("Ale ty patříš mě, Štěpánko, protože já tě mám rád"), Šanda s Josefíkovou herecky totálně mimo + stokrát ohraný příběh, je třeba něco dodávat? A nedá ši žíct a nedá, Trošška jeden. Jo a víc napsat nemůžu, protože jsem s hrůzou zjistil, že vše, co jsem vám říci chtěl, už napsala Mertax. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)
  • Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně a ona povodeň byla třímetrová přívalová vlna, která dle slov režiséra Trošky odplavila čertův příbytek snad až do Orlické přehrady. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama