Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

Claw 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo fakt něco!! Za málo peněz, hodně muziky!! Všechno stojí na jednom jediném ultraodporném nápadu a s tím si film vystačí po celou stopáž. Fakt extrémní kousek, u kterého jsem chvílemi s úsměvem kroutil hlavou... A nejsou potřeba ani žádné extra triky, násilí, krev... Jen jeden fakt mega-zvrácený chirurgický pokus na dvou krásných dívkách a jednom mladém Japonci. Šílený chirurg a "lidská stonožka" v celé své parádě!!! Úplně na konci už jsem se nechtěně vyloženě zasmál, protože to fakt nemělo obdoby takhle dopadnout jak jedna z jeho obětí... Tohle se mi líbilo... Humáč zase trochu jinak... /80%/ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľa psychopatickej šokovo-hororovej muziky za pomerne málo peňazí, európa znova "preštila" hollywood a áziu. film nie je založený na nechutnostiach v zmysle gore efektov a rôznych trikov, ale nechutnosti nápadu, zvrhlosti námetu a dokonalého, komorného a minimalistického prevedenia scenára do jednej naozaj ťažko stráviteľnej šialenosti, ktorá je veľmi znepokojivá - hlavne po odhalení rôznych prípadov kadejakých bláznov, ktorí v skryte pivníc a svojich odľahlých domovov robia kadejaké zverstvá. téme spájania siamských dvojčat spracovaná menej filozoficky ako napríklad v greenawayovom Z.0.0., no rozhodne oveľa zvrhlejšie a temnejšie. Film pre vybrané publikum. Dieter Laser diabolský a úchylný. Ten ústredný nápad je vážne tak uletený, že vlastne ani nevadí, že celá hodina a pol nemá nejakú extra veľkú príbehovú líniu, oblúk a v podstate sa toho "dramaticky" čo do deja veľa nestane. V žánri rozhodne pozoruhodný prírastok, ktorý sa rýchlo stáva kultom. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek s těma holkama byl docela trapný. Dialogy a chování bylo jak z hororů osmdesátých let. Pak už je to občas nechutná zvrácenost, které jsem se občas i zasmál. "Potřebuju srát" :D Konec se mi celkem líbil. Nebylo to tak špatný, ale já nejsem zase až tak zvrácený člověk, abych tohle mohl nějakým způsobem ocenit. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka... respektive šestinožka nemilosrdně zaútočila na můj pomyslný žebříček brutálně nechutných snímků. Ovšem, pokud bych si liboval pouze a jen ve zvrácených dobytčárnách, tak bych hodnotil nepochybně lépe. Jenže když krom toho Human Centipede nabízí i trapného a odporného záporáka a idiotské chování postav, tak pochopitelně jinak hodnotit nemohu. 0% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)
  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama