Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář, který na hororech tak miluju!!! Temná noc, rozbité auto, žádný signál a hlavní postavy se rozhodnout jít temným lesem a najít pomoc. Narazí na dům, kde jim otevře chlap, od pohledu strašně sympatický :o) A zábava může začít.. A ona fakt začala :D Inteligence hlavních postav, která v podobných nesmyslech bývá a hrozně mě sere, mě tady šíleně bavila, ale hlavně díky tomu milému, příjemně vystupujícímu a stále usmívajícímu hlavnímu záporákovi :D Kdo nepochopil, předchozí věta byla sarkazmus :D Odporně slizkej sešlej německej chirurg, se zvráceným koníčkem, který mi místy připomínal Van Dama, byl naprosto úžasnej.. Hlavně když nasadil brýle, svůj chirurgickej plášť a pušku :o) Doteď si ale neumím srovnat v hlavě, jestli při slovním spojení "Chce se mi srát, promiň" a "Nakrkm se" se mám smát, nebo mi má být lehce nevolno.. Každopádně námět a potenciál mohl být lepší, herci taktéž, jenže si říkám, který herec se nechá dobrovolně půlku filmu nechat svázat k cizímu zadku? Aneb hláška večera mluví za vše: " Japonci mají neuvěřitelnou sílu, když jsou zahnáni do kouta :o)" ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Od "Are you alone" po "mHfHmmmm" ...tak to jsem nečekal...jak tohle může někoho napadnout? Snad nezhodnotitelný film...neuvěřitelná zvrácenost pro maniaky, po prvním zhlédnutí bych s plnou chutí dal odpad...nakonec jsem však "film" viděl čtyřikrát a i přes absolutní nelogičnosti které ve filmu jsou, jeho originalita a Dieter Laser (Dr. Heiter je pro mě nejlépe zahraná role všech dob) hodnocení posouvají pěkně vysoko...65% ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Nechutný, zvrácený, nelidský. Přesto musím dát vysoký hodnocení. Vůbec jsem se totiž nenudil a i těm nesympatickým policajtům ( jak Schimanski :D ) jsem přál, aby toho hnusáka oddělali. Naštěstí je ta nechutnost ve filmu spíš pocitová, protože tam nejsou nějaký přehnaný detailní záběry. Což se prý o dvojce říct nedá, tak nevím jestli se na ní taky dokážu podívat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dve mladé, hlúpe, protivné Američanky z New Yorku sa vybrali spoločne precestovať Európu. Majú však smolu. V Nemecku natrafia na šialeného doktora Josefa Heitera. Ten sa rozhodne, že ich použije ako živé články do svojho zvráteného experimentu. Ústa jednej chirurgicky spojí s rektálnym otvorom tej druhej. Tú ešte prišije hubou ku análu akéhosi zúrivého Japonca. Z tejto trojice nešťatníkov tak vznikne "Ľudská stonožka". Sú spolu zrastení a doslova si navzájom serú do úst. Odvážne, originálne, nechutné, absurdné, sadistické, bizarné... zvláštny film. *** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)
  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama