Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 190 h 56 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(256)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Kruhy v obilí, kruhy pod očima a další "mimozemské" záležitosti nabízející konspiračně - dokumentární seriál Ancient Aliens, svou formou výkladu a tvrzením zajímavý i diskutabilní zároveň. "Na každém šprochu, pravdy trochu." Ale záhady, ty já mám rád, moc rád. Kvalita jednotlivých dílů se pohybuje mezi 2 - 4*. Slabší 4*. 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další dokument o Dänikenových teoriích, vlastě hovoří o úplně tom samém jako Vzpomínky na budoucnost, s tím rozdílem, že se tu klade důraz i na samotného Dänikena. Jeho angličtina je fakt kouzelná. Většinu jeho hypotéz už znám, zde jsou prezentovány jen pomocí nových záběrů, v novém pořadí, k tématu se vyjadřuje více lidí. Dost se mi líbí mayská rytina krále Pacala, který sedí v raketě (a který byl samozřejmě i v předchozích dokumentech). Co naopak nejsem schopen přijmout je mapa Piri Rei, která údajně zachycuje věrně pobřeží Jižní Ameriky (no nějaká podoba tam je) a Antarktidu ve stavu, kdy není pokrytá ledem. Problém této mapy je nedokonalost datující techniky. Údajně vznikla v 16. století, ale pravděpodobně to mohlo být i v jiné době, a co hlavně - pobřeží Antarktidy prostě může být vymyšlené, provizorní. Možnost, kterou se nikdo nezabývá. Tak je to s každou teorií, napadají mě desítky otázek, které film vynechává, možnosti, které nezkoumá... Je komické, jak čas od času dostane slovo nějaký skeptik, vznese zásadní proti-otázku, ale film jede dál a vůbec se jí nevěnuje:D Každopádně dokument je to zajímavý a ačkoliv Däniken hovoří stále o tomtéž dokola, pláň Nazca, "cargo" kult atd, jeho teorie jsou natolik pozoruhodné, že se na to vždy rád podívám. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Každý diel je rozdelený na dokumentárnu časť, ktorá ukazuje rôzne archeologické a historické nálezy, pamiatky, vykopávky, ale aj fyzikálne záhady, a konšpiračnú časť, kde k týmto veciam pridávajú svoje teórie archeoastronauti. Tí snáď ku každému zatiaľ vedecky nevysvetlenému javu, legende, či mýtu, pripisujú mimozemskú spoluúčasť. Verím tak 40% z toho. Napriek tomu 4*, je to proste zaujímavé. ()

ryba443 

všechny recenze uživatele

Teorie známé z knih Ericha Von Dänikena zpracovené jako seriál. O dokumentu nemůže být vůbec řeč. Na jednu stranu nám Vetřelci dávnověku ukazují mnoho zajímavých i méně známých velmi pozoruhodných archeologických nálezů, na druhou stranu spřádají šílené konspirační teorie a s fakty a prameny nakládají naprosto pavědecky. Celé to korunuje sugestivní komentář snažící se diváka přesvědčit o předkládaných teoriích. Pro nekritické lidi, co věří každému slovu, co v televizi slyší se jedná o docela nebezpečnou záležitost :) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Ono, když v každý epizodě co jsem viděl zazní věta "zastánci ....tvrdi, že ano" takže pokud někdo má na všechno tu jednu samou odpověď v čele s chlapkem, který pořádal kulturisticke soutěže a jako koníček měl, že si četl knížky o UFO a každou historickou nejastnost nebo naopak i vyvracenou věc dosadi "kdo jiný než mimozemšťané" nemůže prostě působit důvěryhodně. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno