Reklama

Reklama

Pýcha národa

  • USA Nation's Pride
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Fiktivní trailer k neexistujícímu filmu, uvedenému v Tarantinově Hanebných panchartech. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Avathar 

všechny recenze uživatele

"Du feiges Amerikaner Schwein!" Tak neviem. Pre mňa je tento fiktívny trailer trochu zbytočné dielko, bez ktorého by sa "Basterdi" pokojne obišili. V podstate to nie je ničím dôležité pre samotný film (niekto namietne, že to neboli ani fake trailery v GRINDHOUSE, ale tam som to vnímal takpovediac ako súčasť "hry," kde to dobre zapadalo medzi grindhouseouské filmy a dotváralo atmosféru, nehovoriac o tom, že tie upútavky boli vtipné a fungovali aj samostatne). A ak to mám brať len ako zábavku režiséra (resp. režisérov), tak sa to u mňa tiež minulo účinkom, čo sa o takom THANKSGIVING povedať nedá. Proste ma to neoslovilo ani nepobavilo. Atmosféricky to tápe (anglický voice-over??? + ak to malo byť štylizované a lá propagandistický dokument, nechápem ten moderný háv), strihovo a vôbec spracovaním sa mi to tiež nezdalo najlepšie (zmätené, ako napísal Cival). Pre mňa proste nudná zbytočnosť, ktorá Tarantinov film nijako výrazne neobohacuje a ani sama o sebe výrazne nepobaví. Rothovým masterpiecom u mňa stále ostáva THANKSGIVING :) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nebýt Hanebných panchartů tak opravdu neví, co bych si o Pýše národa mohl tak myslet (snad to, že Eli Rotho si asi rád hráje na nácka, byť má ksicht výstavního obyvatele gheta v Polsku v roce 1942:-)). Takto to beru jako bonbonek skvělého filmu a důkaz, že Tarantino má svého psíka Rotha opravdu rád a snaží se ho co nejlíp prostrčit k režírování. Takže Pýcha národa je prakticky filmem o jejich nesmrtelném přátelství, které snad nedopadne jak kamarádičkoství Hitlera a Röhma-http://cs.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Proč je komentář anglicky? A taky mi vadily speciální efekty a moderní kamera. Spíš bych uvítal, kdyby to působilo realisticky. Jinak je to docela milej počin. To prostě musí bejt skvělý, koukat se celej film, jak náš hrdina na sto a jeden způsob kosí Amerikány :-) Hlavně když člověk na premiéře sedí poblíž Hitlera :-D Na DVD k panchartům by mohli dát jako bonus záběry, který natočili kvůli promítání ve filmu. | ► Stolz der Nation ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Frederick Zoller se stal chloubou německého národa, výstavní skříní armády třetí říše. 4 dny dokázal sám vzdorovat americké přesile......Co já NATO? Eli Rothovi jdou trailery. Thanksgiving byl to nejlepší z Grindhausu a Nation's Pride pokračuje v nastolém standartu. Daniel Brühl jako německé válečné eso a hrdina s puškou v ruce nemá chybu. Palí jednu krutou hlášku za druhou, ani jedna nemine cíl. Jenom by mě zajímalo, kdo tento film produkovala a za koho se ve skutečnosti Tarantino považuje:-) ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Ne-recenze na ne-film Nation's Pride (Pýcha národa): Předpokládám, že většina z těch, co čte tuto recenzi, je obeznámena s filmem Inglourious Bastards, a tedy ví, že na Nation's Pride není dost dobře možné napsat recenzi – protože neexistuje. Držme se však samotného nápadu: Němec je za 2. světové války lapen ve věži uprostřed města a kolem něj se nachází 300 nepřátelských vojáků snažících se ho zajmout (možná zpočátku) anebo jednoduše odkrouhnout. Ten však postupně nalézá motivaci a vůli k životu a postupně je z počáteční beznaděje (možná po neúspěšném pokusu přes vojáky proniknout a utéct) odhodlán tohle přežít ať to stojí, co to stojí. Je to jen premisa, která by samozřejmě chtěla důkladněji promyslet, vylepšit, možná přidat pár postav, ..., ale už takto sama o sobě mě fascinuje a moc rád bych se podíval na film natočený podle ní. Chtěl bych tímto vzdát hold skvělému režisérovi (a samozřejmě i scénáristovi) Quentinu Tarantinovi, který si u mě tím, že tento ne-film skutečně nechal pro potřeby svého filmu natočit, zase stoupl o kus výš. Smekám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama