Reklama

Reklama

Pýcha národa

  • USA Nation's Pride
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
USA, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Fiktivní trailer k neexistujícímu filmu, uvedenému v Tarantinově Hanebných panchartech. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Greg25 

všechny recenze uživatele

V rámci filmu stoprocentní ,ale když to člověk vidí sám o sobě, jen jako trailer bez souvislostí je to taková typická německá nacionlistická propaganda. Ale od filmu nelze oddělit. P.S. Taky máte pocit, že si Eli Roth nedělá legraci jen z nacistické propagandy, ale také z amerických nacionalistických filmů? P.S.2: Ve filmu to má absolutně jiný rozměr, než samostatně, ve snímku to vyznívá díky Tarantinově celkovému scénáři hodně vtipně, komicky, jako výborná parodie. 80% ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Krátký film, který, i když natočil Eli Roth a i když to působí dost debilně, by mohl ve své době být skutečnou propagandou. Německý voják kosí zástupy Amíků a přitom je mu ve tváři vidět, jak se u toho baví. Německo nadevše a Amerika jako banda zbabělců. A je to přesně tak, jak jsem psal: debilní, propagandistické, ale i poutavé a zábavné. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

T+R si můžou kecat co chtěj, ale je vidět, že o Goebbelsově způsobu propagandy vědí velké černé v tunelu. Goebbels (BTW ten šašek ve filmu o traileru mu neni podobnej ani z rychlíku) se přímému zobrazování probíhající války naprosto zásadně vyhýbal, tu nechal tvořit o Fridrichu Velikém, tu nechal po(u)pravit Žida Süsse, tu se obrátil k Napolenským válkám. A černobílá k dobovosti nestačí. ()

dawexx 

všechny recenze uživatele

Eli Roth je špatný režisér, ale pokud mu dáme příležitost scucnout jeho "génia" do pěti deseti minut, tak na film typu Pýcha národa se ještě zmůže...jako nadsázka a doplněk k něčemu většímu to zase tak zlý tentokrát nebylo. Na druhou stranu zbytečný film to nebyl, v příběhu Bastardů hraje kino a tento film dost zasádní roli :-) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Německý odstřelovač Frederick Zoller kosí z věže přesnými zásahy neustále se zvyšující počet amerických vojáků. Ve volné chvíli (při komplexní americké palbě) si nožíkem rýpe svastiku do prkenné podlahy, ale pak se opět chopí své zbraně, kterou nechá chrchlat kulky až do úplného vyhlazení bezradných útočníků. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama