Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Jason Statham alias Jason Statham. Další z řady podobných filmů tohoto charismatického bijce se snaží držet možná až příliš při zemi. Thrillerové zápletce o vrahovi policistů by slušelo více akce a šikovnější výběr hlavní záporné postavy. A vlastně i zručnější člověk za kamerou. Tahle snaha o to jít s trendy sice celkem vyšla ale na větvi z toho rozhodně nebudete. Díky úsměvným dialogům a slušným hláškám však Blitz za vaši hodinku a půl stojí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná britská kriminálka, která je roztříštěna přebytkem dějových linií. Hlavní linka okolo hledání vraha je totiž velice zajímavá a většinu času i docela funguje. Ale linie okolo policistky, která je navíc ještě otřesně zahraná, je zde úplně zbytečná. Psychologie postav tu navíc taky moc nefunguje, takže to celé musí většinou zachraňovat herci. To se naštěstí daří a hlavní trio Statham-Considine-Gillen je výborné, i když Jason taky na těch svejch drsnejch ksichtech mohl trochu ubrat, to je pravda. Celkově jde ale o promarněnou šanci o výbornou kriminálku z britských ostrovů. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé Jason Statham není nový Bruce Willis, hlavní záporák není nový Keyser Soze a Elliot Lester už vůbec není nový Tony Scott. Zadruhé mám dojem, že pan scénárista ani sám nevěděl, k čemu přesně píše scénář. Měl to být akční film postavený na hlavním hrdinovi ala Poslední skaut? Noirová kriminálka? Psychologické drama? Kdo ví. Blitz totiž skončil přesně někde mezi, čímž ke své škodě dosáhl hlavně toho, že cool hlášky nejsou zdaleka tak cool, vyšetřovatelé polovinu filmu stráví marným hledáním důkazů, zatímco má laická logika je vidí v každé druhé scéně (diktafon, ukradené peníze, napadení policisty), a psychologická stránka postrádá i tak základní věc jako je vysvětlení motivu. Na nějaké rozvíjení zápletek nebo bližší představení postav Blitz zkrátka nehraje a nakonec proto vyznívá ze všech stran velmi nedotaženým dojmem. Asi jako když se velmi komplexní dílo někdo pokusí převést na kratší médium, ale přitom nemá sílu nějakou část vyhodit, čímž tak nakonec vytvoří obrovskou mozaiku scén, jejichž význam se neznalci původního díla naprosto ztrácí. (Scéna z pohřbu je jeden z mnoha případů.) Nový kult zkrátka z Blitze zajisté nebude, ale i přes slovně negativní zhodnocení si nedovolím jít pod tři hvězdy. Nudný ten film totiž není a netradiční pohled na uplatnění spravedlnosti z první a poslední scény zvláštním způsobem potěšil mou zvrhlou duši. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to obvyklý příběh obyčejného poldy, který se při pronásledování megapadoucha vypne k památnému výkonu. Tady je to naopak. Ultradrsný hláškovač, který má všechno na háku jde po krku tuctovému afektovanému frajírkovi z ulice, který si jen tak střílí policajty. Prohozené klišé je dobrý nápad, sem tam ho podpoří slušná akce, sem tam hláška, britské klima filmu sedne, stejně jako Statham, kterému bych docela přál nějakou pořádnou a nezapomenutelnou sólovku. Jako nenáročná jednohubka na dlouhej večer je Blitz v pohodě. Ničím víc však není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadám snad jako někdo, kdo u sebe nosí tužku?" Občas mívám pocit, že si z filmu odnáším něco poněkud jinýho, než bych měl. Například z tohoto snímku bych si patrně měl odnést fajn pocit z toho, že zkušení, hláškující a vlastní verzi trestního práva aplikující detektivové ještě nevymřeli, ale ono se jich urodí několik do roka, takže zase taková událost to není. Avšak možnost nákupu zaručeně pravýho "hovna Michaela Jacksona" přes eBay považuju za skutečný rozšíření mých životních obzorů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama