Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

thommas 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce! Bez ironie. Typicky čtyřlístkovsky zkratkovitý příběh, výborná svojská kombinace 2D/3D animace citlivě ctící původní styl, vynikající orchestrální soundtrack a více než dobře vybrané hlasy. Smutné je, že bez nechutného PP by se něco takového nikdy nezafinancovalo. Pozn.: Ach ano, je mým zvykem posuzovat film s ohledem na cílovku. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Ono se sice řekne, film pro děti, ale čtyřlístek je legenda, na které vyrostlo několik generací, tak si autoři mohli spočítat, že se i dospělí podívaj, a vytvořit něco o pár kategorií výš. Nicméně to se nestalo. Je to škoda, Čtyřlístek má obrovský potenciál, prokreslené charaktery, za těch spoustu let prožili mnoho dobrodružství a v jejich příbězích byl nejen dospělý humor, ale i spousta poučení. Je škoda, že toho ve filmu nebylo nijak využito. Film byl místy trochu přihlouplý, ale ještě to neuráželo, některé scény to zase trochu vytáhly nahoru. Příběh by taky mohl být lepší, Cestování časem a promněna lva poněkolikáté, to už trochu unavovalo. Dabing mě trošku mrzel hlavně u Bobíka, ale celkem to ještě šlo. Hudba se mi líbila, animace taky ok, reklamy tam tedy být nemusely, ale podle komentářů jsem se bála, že to bude ještě horší. ()

Reklama

Hans. 

všechny recenze uživatele

Je to smutný, otravná, vtíravá reklama se nevyhne ani těmto čtyřem legendárním kamarádům... U scénáře se taky žádný zázrak nekoná, ale dětem se ten příběh bude asi líbit. Animace mi nevadila a dabing ten se povedl asi ze všeho nejlépe. Suma sumárum s přimhouřeným okem nostalgika to na to průměrné hodnocení vyjde. Pro ty kteří na čtyřlístku vyrůstali je tento film povinnost, ale žádného velkého koncertu se nedočkají... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi, vlastně moje máma - známou v trafice v Dlouhé ulici, hned na rohu Revoluční. Vždy když vyšel Čtyřlístek, jeden mi schovala pod pultem. Vždy byl hned pryč. Tuším, že stával 7 Kčs. Měl jsem jej od dílu 3 snad všechny včetně speciálů. Ty první jsem nikdy nesehnal. Jak přešla léta, ty komixové sešity někam zmizely...a já zapomněl i na Pinďu i na Bobíka a spol. Před časem mne zaujal inzerát, kde kdosi čísla vykupuje v cenách několikanásobně převyšujících původních 7 Kčs... Když se v Reflexu objevil článek ,,Čtyřlístek ve službách tvarohu'' o filmovém zpracování slavné čtveřice a product placementu ve filmech pro děti, zatoužil jsem si se synkem zavzpomínat. Zároveň mne zajímalo, jak bude na partu zvířecích kamarádů reagovat on, odkojený Shrekem, Auty, Nemem a dalšími blockbustry Pixaru a Dysneyho studií. Animace byly jednuduché, ale to byly i kresby původně. Příběh mne moc nezaujal a byl divně stavěn. Humoru tam bylo tak málo, že jsem se až divil, pominu-li trapné padání kohouta z plotu (asi 3x znázorněné). Závěr? Syna to zaujalo, ale nějaké extra nadšení jsem neviděl. Já si po zhlédnutí musel říci, že tohle na mne už nefunguje a také jsem si uvědomil, že je to poprvé, kdy na mně v animáku kydali tvůrci reklamu... Po tomhle do Třeskoprsek na dlouhou dobu raději nezavítám. Dávám dvě poloviny kamene mudrců. * * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Víte co? Vezmem Fifi na výlet do Prahy......... Cestování časem, kriminální zápletka, zajímavá historie Čech, kde mi kupodivu nevadí ty zanedbatelné nepřesnosti (Lva neměl Rudolf II., ale Brunclík.). Zajímavé jsou také okolnosti kolem Českých korunovačních klenotů. Dále je to dobrodružné a srandovní. Už jsem starší člověk a tak Čtyřlístek znám desítky let a tak mi nevadí, že je příběh hodně dětský, tak to má být. Jen bych přidal víc dramatizace. CITÁT . Sedl na ptáka Noha a vzal roha.......... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Na filmu pracovalo ve filmovém studiu Alkay Animation Prague více než čtyřicet animátorů z celého světa. (JoranProvenzano)
  • Ve sněhu nejsou vidět ani známky po klouzání nebo chození, přestože se v něm hlavní postavy vyvalovaly. (karlik4801)
  • První oficiální zmínka o filmu se objevila v září 2009 na stránkách Bio Illusion. (ČSFD)

Reklama

Reklama