Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia postáv celkom sympatická a kombinácia 2D a divnej kvázi 3D animácie nijako nevyrušuje dojem spracovania, tak príbeh stojí (ako vy Česi říkáte) "za starou Belu". Na to, že sa má jednať o komédiu tu vtipu veľa nenájdete, a aj to málo sa obmedzí na trápne situačné gagy. Príbeh je fakt iba pre deti, ktoré detaily i väčšie veci nebudú rozpytvávať. A ten moderný kabát je na grc. Kto vie, ako to hodnotia samotné deti. Hodnotenie: 45% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Od raného dětství jsem netrpělivě čekal na každé nové vydání oblíbeného časopisu a ještě dnes si nová dobrodružství čtyř přátel z Třeskoprsk rád přečtu. Proto mě přenesení komiksu na filmové plátno velmi potěšilo a nikterak nezklamalo. Nějaké umísťování produktů mě do očí praštilo asi jen v podobě Pribiňáčka, ale jinak mě nerušilo vůbec nic. Přistupoval jsem k tomu s nadhledem a naopak jsem ocenil, že se děti mohou díky filmu vzdělávat - rodiče jim např. mohou vysvětlit, jak to bylo s panem Kelleym, Rudolfem II. a celou rudolfínskou Prahou, proč se nemuseli s bratrem Matyášem atp. A stejně tak si dospělí nějaký ten vtípek najdou. Celkově velmi dobrý dojem a vizuálně rozhodně zážitek. Těším se na Divoký západ. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Ono se sice řekne, film pro děti, ale čtyřlístek je legenda, na které vyrostlo několik generací, tak si autoři mohli spočítat, že se i dospělí podívaj, a vytvořit něco o pár kategorií výš. Nicméně to se nestalo. Je to škoda, Čtyřlístek má obrovský potenciál, prokreslené charaktery, za těch spoustu let prožili mnoho dobrodružství a v jejich příbězích byl nejen dospělý humor, ale i spousta poučení. Je škoda, že toho ve filmu nebylo nijak využito. Film byl místy trochu přihlouplý, ale ještě to neuráželo, některé scény to zase trochu vytáhly nahoru. Příběh by taky mohl být lepší, Cestování časem a promněna lva poněkolikáté, to už trochu unavovalo. Dabing mě trošku mrzel hlavně u Bobíka, ale celkem to ještě šlo. Hudba se mi líbila, animace taky ok, reklamy tam tedy být nemusely, ale podle komentářů jsem se bála, že to bude ještě horší. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl opravdu děs běs. Čtyřlístek byl svého času výjimečný český comics, jehož invencí nabité příběhy se četly jedním dechem. Unikátní kreslené příběhy pana Němečka a paní Štíplové oslovily generaci malých i velkých čtenářů a časopisy rychle mizely z pultů trafik. Ovšem co s tímhle materiálem udělal pan Žabka a spol., je opravdu unikum. Odporná animace, která by stěží konkurovala animovaným filmům ze sedmdesátých let a prasácký a totálně nehodící se dabing (netušil jsem, jak Ivan Trojan může mít odporný hlas a Tereza Bebarová je hlasově "stará"na dabování Fifinky). Milí tvůrci, ale já jsem nechtěl jít nakupovat do supermarketu, že jste do každého druhého záběru cpali reklamu na žrádlo. Hrdinové nesmrtelného sešitového comicsu tak byli prakticky popraveni, jen co vešli na plátna kin. Diváci, kteří éru Čtyřlístků nezažili, museli být obrovsky zklamáni tím, co viděli, a jistě už by se na eventuální další díl do kin nehrnuli. Katastrofa. 0% ()

jayspolek odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh měl docela zajímavý nápad, ale k čemu tam byla vsuvka se zloději zlatých cihel...? Product pacemant jak noha, takhle to ani nebudou moct dávat v TV, když je v dětských pořadech zakázán. No co dodat, že to nebude zázrak jsem čekal, ale že mi to znechutí Čtyřlístek jsem nečekal. Asi půjdu hrabat do sklepa jestli nenajdu starý komiksy abych si spravil chuť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Premiéra filmu byla odložena z původně zamýšleného ledna na březen 2013. Příčinou byl shořelý server a zkrat dalších počítačů, což způsobilo ztrátu části dat. Během nehody tvůrci přišli přibližně o 18 minut filmu. Nakonec šel snímek do kin ještě na konci února 2013. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve snímku se dozvíme datum, kdy slaví Fifinka narozeniny, je to 18. červenec. (Olík)
  • Tvůrci filmu se snažili, aby animace vypadala jako kreslená, čehož docílili kombinací počítačové animace s kresleným pozadím. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama