Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek ve výslužbě. Pro lidi nad 10 let až přiliš dětské bez špetky humory, pro děti zase až příliš překombinované a zmatené. To zmatené cestování časem a nějací zbyteční zloději si fakt mohli tvůrci odpustit. Stejně jako product placement, jehož učást je obzvláště v české pohádkové legendě k zblití. Divná animace se pak sice snaží navázat na klasickou poetiku Čtyřlístku, ale vypadá to prostě divně. Dvě hvězdy dávám jen z nostalgie, jelikož ty nejstarší čísla Bobíka a spol. mám stále pečlivě uschovány. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako mnozí zdejší uživatelé, i já jsem vyrostl na kreslených příbězích Čtyřlístku, takže jsem s napětím a dychtivě očekával, jak moji dětští hrdinové "obživnou", budou se pohybovat a mluvit. Animace mě potěšila, příběh se mi jevil dost překombinovaný a pro děti možná trochu méně pochopitelný. Pro dospělé se zde vyskytlo naopak příliš mnoho logických chyb či dějových nedostatků (či rovnou hloupostí - viz práce Policie). Co mě ale štvalo nejvíce, byl děsný PP, rvát dětem do hlavy od malička reklamu mi přijde zrůdné a odsouzeníhodné. Celkově pro mě slušný pokus o český animák, pokud bude někdy pokračování, dám Čtyřlístku ještě šanci. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané filmové zpracování slavného comicsu Lucky Four od nakladatelství Panorama, a to ve formě originálního příběhu nazvaného Lucky Four Serving The King. Nejprve klady: vizuální zpracování je velmi pěkné a stylové, sice moc neladí s výtvarným zpracováním comicsu v jeho nejslavnější dobách (70.-80. léta 20. stol. n.l.), ale mladším čtenářům to jistě vadit nebude. Hudba je také velmi vydařená a zasloužila by si lepší film. Dabing je adekvátní, příliš neruší, pouze hlavní záporák Mgr. Kelly trochu připomene Marge Simpsonovou. Některé vtipy jsou vtipné. Nyní zápory: Scénář je zmatený, šitý horkou jehlou a spoléhá na to, že cílová skupina se v něm moc vrtat nebude. Škoda, že tvůrci nepoužili některý z klasických delších příběhů od Lyuby Shteeplové, např. "Captain Kid's Treasure" nebo "How To Walk Into Fairy Tale". Product placement je vlezlý jako ještě nikdy dříve, v jeho čele stojí kocour Pribi Nácek, velmi necitlivě vlepený přímo do děje. Rovněž sponzoring držitele poštovní licence v České republice se příliš nepovedl, jelikož poštovní doručovatelka ve filmu suverénně předá doporučenou zásilku cizí osobě namísto oprávněnému adresátu, což nevrhá na státní podnik Czech Post dobré světlo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jeden příklad za všechny o bezmocnosti tvůrců: císař Rudolf II. (ve filmu bůhví proč král) mluví normálně, ale když tvůrci potřebují zdůraznit, že se právě potkal s někým z moderní doby, začne používat hyperkorektní koncovky. Product placement bych spolknul, naštěstí film neměl tolik partnerů, ale fakt, že scénář je příšernej, prominout nelze. J+H Lamkovým by se měla další činnost zakázat. Kdyby se vybralo pár na rozvinutí vhodnějších příběhů z opravdického komixu a natočili to epizodně, udělali by líp, než plácat Harryho Pottera (ta hudba, že se Soukup nestydí) s Císařovým pekařem a kdoví čím dohromady. Jediným světlým bodem byl pro mě zásah policie, totiž to objetí rinku, kterému se dalo zasmát (jediný vtip pro dospělý doprovod kina). Jo a původně se slibovalo, že Myšpulína bude mluvit Karel Heřmánek! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia postáv celkom sympatická a kombinácia 2D a divnej kvázi 3D animácie nijako nevyrušuje dojem spracovania, tak príbeh stojí (ako vy Česi říkáte) "za starou Belu". Na to, že sa má jednať o komédiu tu vtipu veľa nenájdete, a aj to málo sa obmedzí na trápne situačné gagy. Príbeh je fakt iba pre deti, ktoré detaily i väčšie veci nebudú rozpytvávať. A ten moderný kabát je na grc. Kto vie, ako to hodnotia samotné deti. Hodnotenie: 45% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • V bytě lupičů můžeme vidět plakát, na kterém jsou dvě známé komiksové postavy od DC Comics. Jedná se o Batmana a jeho protivníka Jokera. (karlik4801)
  • Na filmu pracovalo ve filmovém studiu Alkay Animation Prague více než čtyřicet animátorů z celého světa. (JoranProvenzano)
  • Ve snímku se dozvíme datum, kdy slaví Fifinka narozeniny, je to 18. červenec. (Olík)

Reklama

Reklama