Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Aelita

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádková komedie s legendárním Čtyřlístkem v hlavní roli se odehrává v dobách vlády bankéřů, managerů, státních i unijních činitelů, vědců, umělců, politiků, filosofů a jiných novodobých levicových, pravicových i veškerých prostředních intelektuálů, stojících u pák regulace globálního hospodářství i manipulace s veřejným míněním a pracujících výhradně se simulakry (virtuálními kopiemi reálně neexistujících věcí), kteří v touze po bájném kameni mudrců neboli po vševědění a velemoci vydávají všanc cenný poklad – Svatováclavskou korunu a blaho celého království neboli reálné hmotné statky. Jediný, kdo může zachránit realitu před uvržením do doby ledové nebo do matrixu, jsou obyčejní hrdinové každodennosti. Jsou to Fifinka (dobrá kamarádka a ochránkyně domácího krbu), Myšpulín (koumák a mistr všeuměl), Pinďa (selský rozum a milovník života) a Bobík (věrný přítel a ochránce), kteří se neohroženě vydávají tam, kde je zapotřebí jejích pomoc. (Meziřádkový text distributora) ___ Příloha: SPOLEČNOST: SPIKNUTÍ VZDĚLANÝCH (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spiknuti-vzdelanych-dax-/p_spolecnost.asp?c=A130211_215132_p_spolecnost_wag) ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Fífa zlomila moc antikamene, lev se měnil ze zlatého odvaru na gryfa, do středověku volejte na Ludolfovo číslo a banditi mají zřejmě v oblibě Dark Knight vs. Joker. Ale jó, bylo to celkem fajn, když ovšem pominu protlačování sponzorů, např. Pribináček, jako mlíkař. Rodiče doprovázeli děti, ale já doprovázela máti, svět se zbláznil! ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia postáv celkom sympatická a kombinácia 2D a divnej kvázi 3D animácie nijako nevyrušuje dojem spracovania, tak príbeh stojí (ako vy Česi říkáte) "za starou Belu". Na to, že sa má jednať o komédiu tu vtipu veľa nenájdete, a aj to málo sa obmedzí na trápne situačné gagy. Príbeh je fakt iba pre deti, ktoré detaily i väčšie veci nebudú rozpytvávať. A ten moderný kabát je na grc. Kto vie, ako to hodnotia samotné deti. Hodnotenie: 45% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané filmové zpracování slavného comicsu Lucky Four od nakladatelství Panorama, a to ve formě originálního příběhu nazvaného Lucky Four Serving The King. Nejprve klady: vizuální zpracování je velmi pěkné a stylové, sice moc neladí s výtvarným zpracováním comicsu v jeho nejslavnější dobách (70.-80. léta 20. stol. n.l.), ale mladším čtenářům to jistě vadit nebude. Hudba je také velmi vydařená a zasloužila by si lepší film. Dabing je adekvátní, příliš neruší, pouze hlavní záporák Mgr. Kelly trochu připomene Marge Simpsonovou. Některé vtipy jsou vtipné. Nyní zápory: Scénář je zmatený, šitý horkou jehlou a spoléhá na to, že cílová skupina se v něm moc vrtat nebude. Škoda, že tvůrci nepoužili některý z klasických delších příběhů od Lyuby Shteeplové, např. "Captain Kid's Treasure" nebo "How To Walk Into Fairy Tale". Product placement je vlezlý jako ještě nikdy dříve, v jeho čele stojí kocour Pribi Nácek, velmi necitlivě vlepený přímo do děje. Rovněž sponzoring držitele poštovní licence v České republice se příliš nepovedl, jelikož poštovní doručovatelka ve filmu suverénně předá doporučenou zásilku cizí osobě namísto oprávněnému adresátu, což nevrhá na státní podnik Czech Post dobré světlo. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Ono se sice řekne, film pro děti, ale čtyřlístek je legenda, na které vyrostlo několik generací, tak si autoři mohli spočítat, že se i dospělí podívaj, a vytvořit něco o pár kategorií výš. Nicméně to se nestalo. Je to škoda, Čtyřlístek má obrovský potenciál, prokreslené charaktery, za těch spoustu let prožili mnoho dobrodružství a v jejich příbězích byl nejen dospělý humor, ale i spousta poučení. Je škoda, že toho ve filmu nebylo nijak využito. Film byl místy trochu přihlouplý, ale ještě to neuráželo, některé scény to zase trochu vytáhly nahoru. Příběh by taky mohl být lepší, Cestování časem a promněna lva poněkolikáté, to už trochu unavovalo. Dabing mě trošku mrzel hlavně u Bobíka, ale celkem to ještě šlo. Hudba se mi líbila, animace taky ok, reklamy tam tedy být nemusely, ale podle komentářů jsem se bála, že to bude ještě horší. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Výtvarník Jaroslav Němeček kreslil komiks „Čtyřlístek“ již s myšlenkou na jeho zfilmování, proto mají postavičky jen tři prsty a palec, což je u animovaných filmů obvyklé. (JoranProvenzano)
  • Na filmu pracovalo ve filmovém studiu Alkay Animation Prague více než čtyřicet animátorů z celého světa. (JoranProvenzano)
  • Premiéra filmu byla odložena z původně zamýšleného ledna na březen 2013. Příčinou byl shořelý server a zkrat dalších počítačů, což způsobilo ztrátu části dat. Během nehody tvůrci přišli přibližně o 18 minut filmu. Nakonec šel snímek do kin ještě na konci února 2013. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama