Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Olík 

všechny recenze uživatele

Mezinárodně uznávaný německý režisér Fatih Akin ubírá plyn a na příběhu restauratéra řešícího jak udržet v chodu svůj krachující podnik, se na půl dramaticky, na půl humorně vyznává ze své lásky k multikulturnímu Hamburku, městu jeho narození. Zvláštní cenou poroty na MFF v Benátkách oceněná Soul Kitchen je melodramatickou komedií o lásce, přátelství, rodině a boji s nepravidelně proudícími změnami, kterým se člověk musí neustále přizpůsobovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin chcel po čase natočiť niečo ľahšie a rozhodol sa pre niečo ako komédiu. Dopadlo to tak, ako by asi dopadol nemecký televízny film z produkcie RTL, pokiaľ by sa rozhodli natočiť nejakú komédiu z kulinárskeho prostredia na stredajší večer. Je to trochu nadnesené, ale v Soul Kitchen som nezaznamenal žiadne náznaky umenia a s humorom je to bohužiaľ podobne. Scenár je značne chaotický, veci sa riešia divným spôsobom, pretože sa postavy nechovajú dvakrát logicky. Keďže sme v súčasnom nemeckom filme, tak nesmie chýbať Moritz Bleibtreu, ktorého postava pôsobí ako stereotypná figúrka a podľa vzoru malých amerických nezávislých filmov je tu aj hviezdne cameo, tentokrát v podaní Udo Kriera. ()

Reklama

tere.z 

všechny recenze uživatele

Zinos je Řek žijící v Německu. Vlastní malou restauraci typu čtvrtá cenová v polorozpadlém skladu, který by se jistě dal označit za alternativní. Má přítelkyni - krásnou, dlouhonohou a blonďatou novinářku (nic alternativního). Zinos má štestí, podaří se mu pro svou „punk“ kuchyni plnou přesmažených hranolek a rozteklé majonézy získat elitního kuchaře i bomba stereo a lidi se mu začínají hrnout v zástupech. Milý Zinos má ale i smůlu, protože jeho blondýnka je odvelena do Číny. Na dlouho. Zinos má taky bráchu ve vězení, a je-li to štěstí nebo pech … no, uvidíte sami. Se Zinosem a jeho Soul Kitchen je totiž pěkná sranda a trochu rozvláčnou příběhovou linii mu potom klidně odpustíte. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Staničný bufet by dieru do sveta asi neurobil aj keby sa volal Duchovná kuchyňa a niekto by tam začal variť vyberané jedlá ako z kuchárskej súťaže. Vo filme tureckého režiséra o dvoch neschopných Nemcoch gréckeho pôvodu sa to ale stať môže. Tak sme svedkami rozháraného príbehu o jedle, láske a priateľstve s často do stratena ubiehajúcimi linkami a celkovo neurčitým vyznením. Dojem ale nezostal zlý hlavne kvôli pozitívnemu aj keď absolútne nezmyselnému záveru. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Německé prostřední, exotická vzezření hrdinů a kožené bundy Vás na chvíli vyděsí tím, že se jedná o Kobru 11. Tohle je ale, podle mě, tisíckrát lepší, tzn. mírně nadprůměrné dílko. Chvílemi celkem zábavná podívaná, která ani chvíli není komedií k popukání. Smolař má problémy, stále má problémy, pak má větší problémy, a nakonec potká lásku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno