Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který byste od Disneyho čekali. Nenáročné rodinné drama o jednom výjimečném koni. Akorát, že většina příběhu se zaměřuje na jeho majitelku a její rodinnou krizi, která i tak působí dost plytce, místo aby se snažil přoblížit údajně nejlepšího závodního koně v dějinách. A to se v tomhle případě bohužel nepodařilo. 3,5* ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Malkovich zbytek osazenstva převálcoval minimálně o těch 31 délek (zajimavé, že přede mnou tu je 31 komentářů :)) a jeho velmi podivný styl oblékání je mimo závodění nejlepší aspekt filmu. Herectví samozřejmě také, ale tam prostě hraje jak umí. To, že umí hrát skvěle, charismaticky a tak klidně a přitom stále působí nevyrovnaně a výbušně je dáno asi od přírody. Stejně jako proměnlivý talent Wallace - ten ale alespon mne neurazil ještě ani jedním filmem a musí se uznat, že dokáže diváka zaujmout velmi poetickými záběry i dobře zvolenou hudbou. A stejně jako talent Secretariata, nejrychlejšího a nejchytřejšího koně, jaký kdy brázdil americké pláně.. Alespoň tak ho Disney prezentuje a myslím si, že mi nic nebrání v tom věřit tomu. Scény závodu jsou jedna vedle druhé naprosto úžasné a dechberoucí, se zatajeným dechem jsem sledoval ty vznešené oře bojující o prvenství a měl sem chut při každém vítězství Secretariata skákat spolu s ostatními. Samozřejmě, že sem to neudělal, ale Disney prostě ví, jak udělat zábavný (ted ne v smyslu vtipný) a napínavý film, který se žene kupředu jako stádo mustangů v prérii. Sice nemůžu říct, že vše bylo naprosto v pořádku, hlavně scény mimo adrenalinové pasáže byly často trochu protahované a méně zajimavé, ale vždy při závodu jsem na to hned zase zapomněl. Zajimavý úkaz. Rozhodně nejlepší pasáže filmu byl úplný úvod, kůn v bouřce a závěrečné úžasně relaxační zklidnění před finišem.. Film pro celou rodinu jako stvořený, pro ty, co mají rádi koně, povinnost. Black Beauty dostal dobrého nástupce. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $59,713,955Tržby Celosvetovo $60,251,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,315,114Tržby za predaj DVD v USA $45,292,759║ Podobných filmov o dostihových koňoch je veľa, schématicky sa aj dosť podobajú, čím nastáva problém že už ani nemajú nejak čím zaujať. V tomto prípade je v celku malou výhodou obsadenie, kde zaujme svojim výstupom rázna Diane Lane a podivín John Malkovich. Závody sú prevažne dynamické a dobre nasnímané, Randall Wallace potvrdil že je zručný režisér. /70%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Milujem Diane Lane a tu jej to neuveriteľne sekne, netradične s blond vlasmi ala 50.roky. Kto má rád športové filmy a kone a nevadí mu typické klasické klišé u týchto snímok, tak si príde na svoje. Poznáte to. Jedinec, ktorému sa veľmi neverí, ale on dokáže priamo zázraky. Potom keď sa mu začne veriť, tak z nejakému dôvodu sa mu zasa nedarí. Všetko ale prekoná, aby nakoniec predsa len bol najlepší zo všetkých v celej slnečnej sústave. Za každým úspechom stojí nesplniteľný sen. Staňte sa svedkami veľkolepej cesty neuveriteľného koňa, menom Secretariat a dojemného príbehu jeho nezvyčajnej sexi majiteľky, ženy v domácnosti, ktorá stavila všetko na to, že sa jej kôň stane šampiónom. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Další film z dostihového prostředí podle skutečného příběhu. Příběh o jednom z nejslavnějších konů dostihové historie Secretariatovi a hlavně poutavé zobrazení osudů lidí kolem něj. Také příběh o tom, že když věříme v něco co má smysl a jsme přesvědčeni, že je to správné, tak bychom o to měli "bojovat" a nevzdávat se. O to se snažila přesvědčivá Diane Laine v hlavní roli i ti další. Výborný je John Malkovich v roli svérázného dostihového trenéra (jeho "golfové představení" rovněž nemá chybu :-) a většina dalších. Dostihové scény jsou také realistické a záběry z věhlasných závodišť zrovnatak, takže dvouhodinový snímek uteče jako voda. Jeden chytrý člověk napsal následující : "Naše naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl, bez ohledu na to, jak to dopadne". Obdobné "dostihové" filmy podle skutečnosti jsou také "Seabiscuit", "Ruffian" a samozřejmě legendární "Phar Lap". U mne těsně "o hlavu či o nos" vítězí "Seabiscuit". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)
  • Secretariat sa narodil 30.3. 1970 a zomrel 4.10. 1989. (JimWayne)
  • Penny Tweedy sa vo filme prvýkrát zoznámi s Ronom Turcotteom až keď hľadá džokeja pre Secretariata. V skutočnosti však Ron Turcotte pre Penny pretekal už niekoľkokrát predtým, dokonca o rok skôr vyhral závod v Kentucky Derby na koni Riva Ridge. (U_S_O)

Reklama

Reklama