Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Malkovich zbytek osazenstva převálcoval minimálně o těch 31 délek (zajimavé, že přede mnou tu je 31 komentářů :)) a jeho velmi podivný styl oblékání je mimo závodění nejlepší aspekt filmu. Herectví samozřejmě také, ale tam prostě hraje jak umí. To, že umí hrát skvěle, charismaticky a tak klidně a přitom stále působí nevyrovnaně a výbušně je dáno asi od přírody. Stejně jako proměnlivý talent Wallace - ten ale alespon mne neurazil ještě ani jedním filmem a musí se uznat, že dokáže diváka zaujmout velmi poetickými záběry i dobře zvolenou hudbou. A stejně jako talent Secretariata, nejrychlejšího a nejchytřejšího koně, jaký kdy brázdil americké pláně.. Alespoň tak ho Disney prezentuje a myslím si, že mi nic nebrání v tom věřit tomu. Scény závodu jsou jedna vedle druhé naprosto úžasné a dechberoucí, se zatajeným dechem jsem sledoval ty vznešené oře bojující o prvenství a měl sem chut při každém vítězství Secretariata skákat spolu s ostatními. Samozřejmě, že sem to neudělal, ale Disney prostě ví, jak udělat zábavný (ted ne v smyslu vtipný) a napínavý film, který se žene kupředu jako stádo mustangů v prérii. Sice nemůžu říct, že vše bylo naprosto v pořádku, hlavně scény mimo adrenalinové pasáže byly často trochu protahované a méně zajimavé, ale vždy při závodu jsem na to hned zase zapomněl. Zajimavý úkaz. Rozhodně nejlepší pasáže filmu byl úplný úvod, kůn v bouřce a závěrečné úžasně relaxační zklidnění před finišem.. Film pro celou rodinu jako stvořený, pro ty, co mají rádi koně, povinnost. Black Beauty dostal dobrého nástupce. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kone považujem za ušľachtilé zvieratá a mám ich najradšej zo všetkých zvierat. A radšej, ako množstvo ľudí. Preto oprávnene očakávam, že aj film s koňmi a o koňoch bude dobrý a zaujímavý. Taký slávny kôň, ako Sekretariát by si to zaslúžil. Bohužiaľ filmu lepšie sedí slovenský názov - Odvážna žena, pretože slávny kôň je vo filme iba prostriedkom, takmer komparzistom. Zbytočne sa tam množstvo času venuje nezaujímavej rodine a mužom v jej okolí. Nebol to film, ktorý by ma naštval, ale napríklad na podobný film - Phar Lap - nemá ani náhodou. Okrem zlej koncepcie k tomu prispeli aj nevýrazné herecké výkony viacerých aktérov. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie som priaznivcom dostihov, ale uznávam, že kôň je krásne zviera. Kedysi v sedemdesiatych rokoch mi plagát vo formáte A4 z časopisu Pionýrská stezka visel na záchode spolu s Ole Olsenom, Jody Scheckterom a inými osobnosťami. Takže viem, že vyhral Trojkorunu .... Pekný príbeh o tom, že nikdy sa netreba vzdať svojich snov 3*** ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná biografie jedinečného hřebce. Nevím, jestli je na škodu, že pojetí bylo více pohádkového rázu (např. smrt brána ne-li s úsměvem). V reálu si troufám tvrdit, že si lidé okolo Secretariata prošli i nějakými intrikami ze strany hlavního soupeře, že to nebylo vše tak krásně nastylizované i přes určité překážky, které nastaly. Kůň, který si zahrál roli Big Reda, nemohl být vybrán lépe. A celkově snímek ve mně vyvolává úsměv, uznání pro všechny, kteří se Secretariatem tohle vše dokázali a věřili mu a pocit těšení se, až zase usednu na hřbet tohoto ušlechtilého stvoření :-)) /// He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak jako byl to fajn příběh, tu a tam i trochu dojemnej, ale ty 2 hodiny stopáže jsou celkem vražedný a až zase tolik zajímavý to není, v podstatě scény, který opravdu stojí za to vidět jsou jen závody a pak John Malkovich v olbečcích hodících se tak maximálně do gay cirkusu. Osobně stavim výš Black Beauty. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)
  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)
  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)

Reklama

Reklama