Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

j.bena 

všechny recenze uživatele

W.Disney přináší struhující pravdivý příběh o Mohutném Ryzákovi – přezdívaný svými fanoušky důvěrně „Big Red“ – který se stal počátkem 70. let v USA doslova národním hrdinou díky neuvěřitelným vítězstvím, při nichž lámal jeden rekord za druhým. Jeho starty byly ukázkou fantastické síly a dokonalosti, kterou turf nikdy předtím ani potom nespatřil… Krásný rodinný film. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy mám pocit, že Disney by sa mal zameriavať už len na tento typ filmov. Veľmi silný príbeh, o to silnejšie pôsobí, keď si divák uvedomí, že sa skutočne stal. Herecky výborne zahrané, John Malkovich predvádza naozaj brilantný výkon, vyšperkovaný ozajstným zanietením do charakteru postavy, ostatní herci nezaostávali a práca so zvieratami na vysokej úrovni. Aj keď popravde až tak veľký dôraz na zvieracie postavy tu nebol, pretože dej sa sústredil najmä okolo vzťahov medzi postavami, historické udalosti boli len akýmsi doplnkom a odrazovým mostíkom celého príbehu. 80%. ()

Eoin 

všechny recenze uživatele

Od Secretariata som neočakával veľa a tak som bol prijemne prekvapený. U mňa sa to vyrovnalo Eastwoodovmu Invictus, a možnože aj mierne prekonalo. Pri dostihoch som sa potil napätím aj keď som vedlel ako to dopadne. John Malkovich zasa u mňa podobne ako pri RED vylepšil zážitok z filmu a tak som zas pridal o hviezdičku navyše (dokonca začínam uvažovať o pridaní Johna medi moju Top10 hercov). Jeden z mínusov filmu bol vyber hudby ktorá nezanechávala na divákovi žiaden audio zážitok s filmu takže si človek nemôže pospomínať na film nejakým príjemným soundtrackom. Ale z Disneyho tvorby je to naozaj vydarený kúsok. 80% ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Krásný a napínavý příběh dostihového koně jménem Secretariat, který nade vše miloval závodění a byl neskutečně rychlý. Diane Lane zahrála majitelku farmy a maminku úžasně motivujícím způsobem. John Malkovich jako trenér dostihových koní jako vždy naprosto skvělý a ponořený do role. Když chcete něco získat, často se musíte něčeho vzdát, alespoň na čas. Když to uděláte a neuspějete, nesmíte litovat, že jste neuspěli, ale měli byste být pyšní, že jste to vůbec zkusili. Když dokážete co jste si předsevzali, vychutnáte si svůj úspěch o to více, kolik jste museli obětovat a jak moc jste museli bojovat. To je pro mě osobně poselství tohoto krásného filmu. Škoda, že se takových filmů točí čím dál tím méně. V tomto případě Disney zaválel! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Secretariat sa narodil 30.3. 1970 a zomrel 4.10. 1989. (JimWayne)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)

Reklama

Reklama