Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který byste od Disneyho čekali. Nenáročné rodinné drama o jednom výjimečném koni. Akorát, že většina příběhu se zaměřuje na jeho majitelku a její rodinnou krizi, která i tak působí dost plytce, místo aby se snažil přoblížit údajně nejlepšího závodního koně v dějinách. A to se v tomhle případě bohužel nepodařilo. 3,5* ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

W.Disney přináší struhující pravdivý příběh o Mohutném Ryzákovi – přezdívaný svými fanoušky důvěrně „Big Red“ – který se stal počátkem 70. let v USA doslova národním hrdinou díky neuvěřitelným vítězstvím, při nichž lámal jeden rekord za druhým. Jeho starty byly ukázkou fantastické síly a dokonalosti, kterou turf nikdy předtím ani potom nespatřil… Krásný rodinný film. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ani přes to jak moc zbožňuju koně, nemohu tento film označit za dobrý. Vysloveně mi totiž nesedí patetický styl Randalla Wallace, který prvoplánovitě útočí na city diváka prostřednictvím všech možných prostředků. A zde je toho patosu až přespříliš. Začíná to u scénáře, který je prošpikován opravdu kýčovitými povrchními replikami, pokračuje to přes plytké herecké projevy ala TV Hallmark a pokračuje to tuctovou rádobydojímavou hudební kulisou. Krom toho je Secretariat film o koních, který zase tak moc o koních není. Místo scén s těmito nádhernými zvířaty, jsou divákovi předkládány nezajímavé životní problémy jedné rodiny a nadbytečné dialogy nadbytečných postav (novináři, rodiná hospodyně atd.). A když už konečně dojde na koně, tak teprve tehdy se dá film označit za slušnou podívanou. Těch pár záběrů z dostihů je natočeno velice solidně, jenomže to z Secretariata dobrý film neudělá. Natočit to někdo jiný, mohlo to být o poznání lepší, ale Wallace je prostě kýčař. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než legendární Phar Lap i novodobý Saebiscuit. Film krásný, dojemný, a vše okolo. Trochu už ohrané: kůň, z nuly hrdinou, neporazitelný, atd....tady bohužel hodně hraje pohádkový syndrom, od začátku je jasné jak to dopadne. V tom mě to trochu zklamalo, ale jako milovník koní, jsem byl i tady spokojen. J. Malkovich v růžové košili a klobouku....paráda! :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Pět koní si zahrálo roli Secretariata. Neobsazovanějším koněm byl Trolley Boy, zvolen samotnou Penny Chenery v konkurzu na nejpodobnějšího koně Secretariatovi. Trolley Boy dokonce kráčel při filmové premiéře po červeném koberci v Hollywoodu. Těchto pět koní, čtyři angličtí plnokrevníci a jeden quarter, mělo pomocí speciálního make-upu udělány tři bílé ponožky, nosní pruh a hvězdičku. (Anchi)
  • Záběry ze závodu v Preakness jsou jediné ze skutečného dostihu. Ostatní jsou nafingované. (Anchi)
  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno