Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další spolehlivá pohádka od Walta Disneyho. Jede se opět podle léty stanoveného mustru. Tentokráte mi snad i chybělo napětí, protože mi bylo od začátku jasné že ten kůň bude vyhrávat, nečekal jsem že ale prakticky všechny závody. Abych upřesnil, závody samotné, všechna čest, skvělé. Jak různé pohledy kamery, tak hlavně rychlost dostihových koní. Mimo závodění se film jeví trošku alibisticky. John Malkovich se mi líbil v RED, tady si uhrál svůj standard. Diana Lane odtáhla celý příběh na svých bedrech a myslím že se jí to povedlo dosti solidně. Kdo miluje koně nebo má k nim hluboký vztah, rozhodně ať neváhá a film okamžitě vyhledá. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Milujem Diane Lane a tu jej to neuveriteľne sekne, netradične s blond vlasmi ala 50.roky. Kto má rád športové filmy a kone a nevadí mu typické klasické klišé u týchto snímok, tak si príde na svoje. Poznáte to. Jedinec, ktorému sa veľmi neverí, ale on dokáže priamo zázraky. Potom keď sa mu začne veriť, tak z nejakému dôvodu sa mu zasa nedarí. Všetko ale prekoná, aby nakoniec predsa len bol najlepší zo všetkých v celej slnečnej sústave. Za každým úspechom stojí nesplniteľný sen. Staňte sa svedkami veľkolepej cesty neuveriteľného koňa, menom Secretariat a dojemného príbehu jeho nezvyčajnej sexi majiteľky, ženy v domácnosti, ktorá stavila všetko na to, že sa jej kôň stane šampiónom. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Další film z dostihového prostředí podle skutečného příběhu. Příběh o jednom z nejslavnějších konů dostihové historie Secretariatovi a hlavně poutavé zobrazení osudů lidí kolem něj. Také příběh o tom, že když věříme v něco co má smysl a jsme přesvědčeni, že je to správné, tak bychom o to měli "bojovat" a nevzdávat se. O to se snažila přesvědčivá Diane Laine v hlavní roli i ti další. Výborný je John Malkovich v roli svérázného dostihového trenéra (jeho "golfové představení" rovněž nemá chybu :-) a většina dalších. Dostihové scény jsou také realistické a záběry z věhlasných závodišť zrovnatak, takže dvouhodinový snímek uteče jako voda. Jeden chytrý člověk napsal následující : "Naše naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl, bez ohledu na to, jak to dopadne". Obdobné "dostihové" filmy podle skutečnosti jsou také "Seabiscuit", "Ruffian" a samozřejmě legendární "Phar Lap". U mne těsně "o hlavu či o nos" vítězí "Seabiscuit". ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Standardní rodinný film, který vás nijak extrémně nezasáhne, ale jako kulisa do práce, kdy nemáte možnost sledovat každý záběr s každým detailem, je naprosto vyhovujícím adeptem. Původně jsem čekal film cílící na samotného koně jako hlavního protagonistu, nakonec je to spíše o jeho majitelích a jejich hamižné honbě za úspěchem. V tom tvůrce cením, že je i přes tenhle neduh nevykreslili jako nesympatické postavy, ale dokázali je diváku podat tak, aby je chápal a fandil jim. [viděno na Disney+ 8.10.2022] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)

Reklama

Reklama