Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Budeš mať plnú papuľu blata!..." I takáto debata prebieha medzi súťaživými jazdcami. Rivalita medzi koňmi Sekretariat a Klan, ale aj ich majiteľmi je obrovská a niekde v začiatku tohto sporu sa na to divák nalepí a užíva si nielen samotné preteky, ale i tlačovky pred nimi a gestá po závodoch. Slovenský preklad filmu na Silná žena má tiež čosi do seba, pretože D. Lane hrá naozaj silnú ženu, ktorá sa chopí príležitosti a postaví krachujúcu farmu opäť na nohy. Navyše kúpi koňa o ktorého nebol záujem a zrazu je tu šampión i milióny dolárov...menšou chybou na kráse je, že dostáva viac priestoru ako samotný Sekretariat. Mám rád tieto filmy o koňoch. Najkvalitnejší je Phar lap, ale páčil sa mi i Seabiscuat, Hidalgo alebo Black Beauty. Kone sú krásne, rovnako ako filmy o nich. 80%. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Za prvé, není v tom žádná sekretářka. Za druhé, nejsou v tom ani žádné sekrety. A za třetí, chtělo by to minimálně tak o půl hodiny zkrátit. Chtělo by to odjebat ty zbytečné nebo emocionální scény, které to jenom prodlužujou a divákovi nic nedaj. Navíc začátek filmu byl jakejsi rychlej, dělo se tam toho docela hodně, že právě tady by možná byly dobry nějaky scény navíc... a naopak střed a konec filmu se pak táhl. Prostě na tom, že je to o koních, tak se tam až moc kecá a koňa samotnyho si moc neužijem. Prostě je to takovy nedotaženy... a je to takovej klasickej Disney. Taky Diane Lane není zrovna herečka, po které by můj zrak a obdiv toužil a jelikož se tam vyskytuje ve většině filmu (víc než kůň), je to docela blby. A Malkovich je sice skvělej, ale je tam skoro ještě míň, než kůň. Takže další průměrnej film o hajtrách... Jo a celou dobu jsem si říkal, jak je to předvídatelné a že na konci určitě bude něco jako: žádnému jinému koni od te doby až doposud se nepodařilo blablabla... a taky že jo... ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Vděčný příběh o koni, co rád vyhrával...Ale dvě hodiny neutáhne ani Secretariat. Ta stopáž je vážně hrozně dlouhá a snímku vůbec nesluší. I když jsem počítala s tím , že Secretariat vyhraje, pokaždé když běžel, držela jsem palce a skoro nedýchala. Ale z dostihového prostředí se mi asi víc líbil Seabiscuit. Teď už jenom doufám, že se v Disney někdo zmíní o Železníkovi... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie som priaznivcom dostihov, ale uznávam, že kôň je krásne zviera. Kedysi v sedemdesiatych rokoch mi plagát vo formáte A4 z časopisu Pionýrská stezka visel na záchode spolu s Ole Olsenom, Jody Scheckterom a inými osobnosťami. Takže viem, že vyhral Trojkorunu .... Pekný príbeh o tom, že nikdy sa netreba vzdať svojich snov 3*** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Secretariat sa narodil 30.3. 1970 a zomrel 4.10. 1989. (JimWayne)
  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)
  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)

Reklama

Reklama