Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

predators 

všechny recenze uživatele

Uff, tak toto budu ještě dlouho rozdýchávat! Zapomeňte na všechny mistrovství světa v hokeji, ve fotbale a jděte se podívat na dostihy! Určitě neuvidíte Secratariata, ale atmosféru zažijete neuvěřitelnou. Takže, nasazuji svůj růžový károvaný klobouk, cestou se stavím vybrat své důchodové spoření a pak už jen budu svým pohledem hypnotizovat ony nádherné zvířata, tak, jako to dělala Penny Chenery... 80% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na daždivý deň, aj keď trochu dlhý, ale občasné "šplechy" v dialógoch sa snažia spestriť dlhokosť filmu. (Veta určená mladým: „proč máme platiť dane taky za svobodu ?“ odpoveď: „když to pochopíš, budeš dospelá“ ). Aj pred tušiacim záverom .... gradácia do konca .. príjemné nasávanie tej skvelej atmosféry a dávok eufórie. Už len kvôli mojej obľúbenej Diany Lane (aj keď Malkovich bol ešte lepší) by som filmu dal skoro štyri body, ale za ten strašný účes, čo cely film nosila ... (no hrozné :) ) , takto ma film odo mňa skvele tri body. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dostihové prostredie bolo síce strhujúce (doteraz som moc filmov z tohto prostredia nevidel), ale inak klasická Disneyovka s typickou šablónou, ktorá sa už vyskytla (a naďalej sa vyskytuje) v X športových filmoch. Až to začína byť otravné a otrepané. Ale tak, pozerať sa na to dalo, bolo to aj celkom pútavé a zaujímavé, akurát tá dejová línia proste do veľkej miery predvídateľná. Niet čo dodať, 3*. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Mílý a zaoblený příběh o vítězství jednoho koně, majitelky a všech ostatních, které se rodilo velmi těžce a po velkém obětování.. Nic nového? To ne, ale Randallovi Wallacovi se to podařilo naotčit tak, že to nikoho nenechá chladným a nakonec s napětím opravdu čekáte, zda ten kůň s hodně divným jménem vyhraje nebo ne.. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Dojemný, pohádkový příběh o jednom výjimečném koni se srdcem šampiona. Ani se nechce věřit, že je to dle skutečné události. Realita od zpracování WD bude asi trochu jiná? Diane Lane není žádná Stepfordská panička (i když je v domácnosti a dala přednost rodině před kariérou), ale odhodlaná, tvrdohlavá a krásná žena, která, jak sama říká: ,,Potřeba dělat to, v co věříme, pořád zůstává!“ a tak, upřeným pohledem z očí do očí, Secretariatovi dodá sílu vyhrávat..Malkovich skvělý jako vždy. Jeho odmítavý přístup, kdy se neumí vyrovnat s odchodem do důchodu mě baví. Pro milovníky koní je to spíš o víře a záchraně výjimečného koně než vyhrávání dostihů... Napínavé to je - zvlášť ke konci. Věř, běž, dokážeš.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)
  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)

Reklama

Reklama