Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Běží se podle klasického vzorce - od nedůvěry k vítězstvím, od ženy v domácnosti ve schopnou podnikatelku. K tomu něco rodinné krize, moře sentimentu a dojetí...Prostě klasické sportovní "drama" v produkci Disney...Diane Lane lepší než všichni plnokrevníci...Nadčasovost, síla a nasnímání Phar Lapa samozřejmě nepřekonáno... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kone považujem za ušľachtilé zvieratá a mám ich najradšej zo všetkých zvierat. A radšej, ako množstvo ľudí. Preto oprávnene očakávam, že aj film s koňmi a o koňoch bude dobrý a zaujímavý. Taký slávny kôň, ako Sekretariát by si to zaslúžil. Bohužiaľ filmu lepšie sedí slovenský názov - Odvážna žena, pretože slávny kôň je vo filme iba prostriedkom, takmer komparzistom. Zbytočne sa tam množstvo času venuje nezaujímavej rodine a mužom v jej okolí. Nebol to film, ktorý by ma naštval, ale napríklad na podobný film - Phar Lap - nemá ani náhodou. Okrem zlej koncepcie k tomu prispeli aj nevýrazné herecké výkony viacerých aktérov. ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle ten kůň nepředběhne ani tlusťocha zalitého v betonu, který za sebou táhne nákladní vlak." Nepatřím mezi odborníky, kteří na dostizích prohrají sázením několik tisíc dolarů týdně, ale jsem si takřka jistý tím, že legendární kůň, jakým Secretariat bezesporu byl, by si zasloužil větší poctu, než jakou nabídla tato rodinná pohádka z Disneyho produkce. Hromada nabídnutého klišé je totiž ze vzduchu neustále podporována trpícími zástupy symfonicky vlezlých smyčců se snahou vyloudit slzu v mém oku, na což jsem alergický, ale celé to alespoň částečně zachraňuje stylově sprintující ryzák a zejména pestrobarevné módní kreace jeho trenéra. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Randall a Disney definují, o co tu půjde. Klasický americký sen v pastelových barvách, plný morálních poučení a životních inspirací. Film je skvěle řemeslně zvládnutý, takže vás po filmu bolí zadek o samého rajtování, soundtrack vás donutí cválat s hlavním hrdinou a herci dají zapomenout, že už jste to viděli stokrát před tím. Jasně vykalkulované dílo se prostě podařilo a plní svůj účel na 100%. To mu dává limity v hodnocení, ale nemění to nic na tom, že jde o velmi dobrý filmový zážitek. Měl čtyři nohy, hodnou majitelku a podivínského trenéra, společně se rozhodli dosáhnout těch nejvyšších cílů... 70% PS: Diane Lane se asi rozhodla být krásná věčně - rozhodně nejsem proti! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)
  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)

Reklama

Reklama