Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 420)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller. Hned po Se7en můj 2. nejoblíbenější film z dílny Davida Finchera. Originální myšlenka, napínavá, mrazící a postupně gradující atmosféra + naprosto dokonalá klavírní hudba, která ji pomáhá navozovat, výborné herecké výkony Douglase a Penna a skvělý (myslím že pro většinu diváků i překvapivý) konec. Nesouhlasím s tvrzením, že je tento film na jedno použití (Hru jsem viděl 4x). Protože ikdyž už pointu znám, tak si stále vychutnávám tu nezaměnitelnou atmosféru a také si všímám detailů, které jsem předtím třeba nepostřehl, a díky nim si tu ďábelskou (H)hru uživám ještě víc než při předchozích promítáních (ale je fakt, že na poprvé mi to docela vyrazilo dech ;-)). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po štvrťstoročí Douglas opäť vrávorá po uliciach San Francisca, tento krát mystifikovaný majstrom Fincherom. Po všetkých stránkach výborný triller, ktorého glorifikovaná pointa zďaleka nie je tak "šokujúca" ako sa povráva. Ale vzľadom k zručnosti režiséra nevadilo ono niekoľko násobné nastavovanie v podstate len dvoch možností. Nepredvídateľný film. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

O "Hře" jsem slyšel jediné - že jde pravděpodobně o nejslabší film Davida Finchera...Podle mě nemá smysl se něčím takovým zabývat, protože každý jeho snímek vypráví o něčem jiném. "Hra" se mi líbila hodně, má spád, je plná překvapení a nečekaných zvratů a až do závěrečných titulků neztrácí tempo. Michael Douglas je v roli životem znuděného multimilionáře výborný, takovéhle typy postav mu sedí. Věříte mu vše - od pohledu na Rolexky až po pád na samé dno...Sean Penn a Deborah Unger nijak nezaostávají a výsledkem je výborný thriller, který vám nedá dýchat. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám, že nesdílím všeobecné nadšení, ale mě to přišlo hloupé. Nemůžu říct, že bych se nějak bavila. Jediné, co by to mohlo zachránit, by byla nějaké velice dobrá pointa. Ta se ale nekonala. Možná je to tím, že jsem kdysi dávno četla jednu povídku, už nevím, kdo to byl, možná Dahl možná jiný spisovatel, ale obsah přesně korespondoval. Jenom tady to bylo mnohem víc nafouknuté, přemrštěné a natažené do délky. Nedovedu si přestavit, že by se na to díval někdo podruhé s napětím, když už to jednou viděl. Něco jako příbor na jedno použití, najím se, zahodím a nechybí mi ... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Brancato, Michael Ferris | Hudba: Howars Shore | Distribúcia: PolyGram Filmed Entertainment | Štúdio: Propaganda Films | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 109,423,648 $ || Sakramentsky ponurý, atmosferický film, ktorý diváka nešetrí ani na chvíľu. Typický prípad pikantného scenára, ktorý vám vlezie pod kožu, a spôsobí intenzívne nepríjemné pocity. Aj pre to nie za 5... 82% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galerie (76)

Zajímavosti (47)

  • David Fincher neskôr v rozhovoroch priznal, že na film nebol hrdý. Pri vysvetľovaní svojho pracovného vzťahu so svojou manželkou, dlhoročnou producentkou Ceán Chaffin, filmár povedal, že s ňou diskutuje o svojich projektoch a že často spolu nesúhlasia, pričom na tento film mu povedala, že ho nemá ani točiť. (Arsenal83)
  • V úvodu filmu jsou vidět puzzle, mimo jiné použité také v grafice plakátu k filmu. Režisér David Fincher tímto chtěl poukázat na celkové dějové propojení filmu - jednotlivé jeho části do sebe zapadají. (PATTXA)
  • Pri spätnom pohľade Michael Douglas povedal: "Myslím, že som najviac hrdý na to, že je to jeden z mála filmov, pri ktorých ste nevedeli odhadnúť koniec. Preto som taký veľký športový fanúšik, pri športe nikdy neuhádnete, čo sa stane. Väčšina filmov sa dostane do polovice a koniec si viete domyslieť. Hra je film, pri ktorom ste nikdy nevedeli, aký bude koniec. David Fincher je veľmi talentovaný filmár. Bolo to mimoriadne náročné natáčanie, bolo to veľmi dlhé, trvalo to veľa nocí. Myslel som si, že je to naozaj dobre urobený snímok, veľmi nepredvídateľný a keď ľudia hovoria o tom, aké filmy sa im páčili, tak často počúvam, ako spomenú tento film." (Arsenal83)

Reklama

Reklama