Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý námět, hodně mě to zlákalo. Výsledek už ale tolik neoslnil, hned řeknu proč. Herci naprosto odporní, vůbec mě nebavilo na ně koukat a hlavně těžkopádný rozuzlování hodně nudilo. Proložený spoustou scén z minulosti, které akorát vytrhnou z děje. Čekal jsem konverzačku v jedné místnosti nad jednou mrtvolou, obviňování se navzájem a pořádnou gradaci. Bohužel, toho jsem se nedočkal. Ta délka mi vrtala hlavou. Jsem si říkal, že by to bylo strašně natahované a taky že jo. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Tak si aj páni z Belgicka strihli jeden „Hollywood-like“ thriller a že im to vyšlo sakra dobre! V podstate obyčajný, ale inteligentný príbeh o piatich bohatých priateľoch podvádzajúcich svoje manželky v utajenom byte, v ktorom nájdu zavraždenú ženskú, režisér natočil tým najzaujímavejším spôsobom cez neustále flashbacky a prelínanie niekoľkých časových/dejových línii, pričom každá jedna z nich má svoj význam. V podstate konverzačné krimi pôsobí takmer až akčne, pretože s každým a jedným rozhovorom sa vytvára neuveriteľné napätie. Dotvára to zaujímavý rýchly strih, neustále sa meniace zábery kamery a skvele zvolená hudba, ktorá aj pri obyčajnom policajnom výsluchu vytvára poriadne dusné prostredie. Celým filmom sa nesie chladná neprístupná atmosféra, herecké výkony sú príjemné.. a aj keď film v podstate neprináša nič nové, štýl akým je natočený ho posúva o level vyššie. Počet zvratov na jednu minútu bolo možno na konci až priveľa, a aj samotný záver s doslovom bol až príliš šablónovitý podľa štruktúry tuctových hollywoodskych thrillerov. Každopádne mi to nepokazilo dvojhodinový viac ako vynikajúci zážitok. CELKOVO: 4,5* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz toho, preco sa vyhybam polskym kravinam /Noz w wodze ci ja sa ten hnoj vlastne volal/ a preco som mylovnikom kvalitnej europskej - mimopolskej - filmarskej produkcie. Ci uz ide o cinema espagna, cinema italiano, british cinema, cinema francais, no a tentokrat prislo na Belgicko. Sympaticka flamska konzervacka nielen o jednej mrtvole v akomsi byte. 86 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektně ozvučené a zajímavé je laserové vyřezávání " čuníka " společnosti Woestijnvis ( m.(v,-) ;-sen ) CITÁT : Fatum nos iungeit - Osud nás spojí. Přátelství pětice mužů z nichž každý má své problémy, tajemství, nové i staré lásky a hlavně jeden společný byt ( LOFT ), kde se každý z nich schází z milenkami. Povedený děj filmu, kde se zjevují stále nové a nové skutečnosti okolo vraždy jedné z žen, kterou v Loftu najdou mrtvou. Ve filmu byla použita pěkné nevtíravá hudba, kterou dělal Wolfram de Marco. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rafinované krimi drama z filmové produkce relativně (ne)zajímavé Belgie? Ale světě div se, ono je to dobré! Dokonce tak dobré, že se snímek dočkal během šesti let už druhého remaku. Zamotaný příběh mi připomněl dětská léta, kdy jsem hltal příběhy Hercula Poirota a nechápal, jak na to může vždycky přijít... Stejně bezradný jsem byl dnes při sledování tohoto filmu. Jenom ta poslední scéna se mi už zdála poněkud zbytečná. Každý si to mohl domyslet ne?? 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama