Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca thrillerová práca, ktorá si vystačí s konverzačnými scénami a flashbackovou štruktúrou, ale dynamickou réžiou, stiesňujúcou de Marcovou hudbou a presne hrajúcimi hercami to predáva bez najmenšieho zaváhania. Dokonca ani s neustále sa kopiacimi zvratmi nestráca pôdu pod nohami a aj z retrospektívneho hľadiska dávajú kľúčové udalosti zmysel. Potešujúce je, že to platí aj o záverečnej pointe, ktorá nemá ako skaziť celkový dojem. Niet divu, že film s tak atraktívnou témou trhal v Belgicku rekordy návštevnosti. Vzhľadom k jeho kvalitám ani nie je dôvod mu to nepriať. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, ale to je moc milé překvapení! Belgie si střihla téměř hollywoodský krimi thriller a výsledek je více než dobrý. Loft je hodně vrstevnatý detektivní příběh, který divákovi pomalu představuje všechny okolnosti, vznáší podezření na všechny a také na nikom nenechá niť suchou. Nechybí zde napětí, atmosféra i zvraty (těch tu bylo na můj vkus možná i trochu nadbytečný počet, ale vyložené logické díry jsem nespozoroval, takže proč ne). Ten závěr mohl být střihnutý určitě dřív (při té scéně, kterou jsme již viděli na začátku by to bylo asi nejvhodnější) a doslov (za každou cenu to po americku zase být nemuselo) už je zde opravdu navíc. Budou to slušné 4*, ale je fakt, že tímto snímkem v daném žánru předstihli Belgičané většinu jiných evropských zemí a já doufám, že nezůstanou jen u Loftu. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý námět, hodně mě to zlákalo. Výsledek už ale tolik neoslnil, hned řeknu proč. Herci naprosto odporní, vůbec mě nebavilo na ně koukat a hlavně těžkopádný rozuzlování hodně nudilo. Proložený spoustou scén z minulosti, které akorát vytrhnou z děje. Čekal jsem konverzačku v jedné místnosti nad jednou mrtvolou, obviňování se navzájem a pořádnou gradaci. Bohužel, toho jsem se nedočkal. Ta délka mi vrtala hlavou. Jsem si říkal, že by to bylo strašně natahované a taky že jo. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vypiplanej skvost, kterej od dokonalýho vizualu předvádí téměř dokonalý herectví, drama pěti kamarádů, kteří řeší trochu prekérní záležitost. Mrtvolu ženy v jejich šmajchlcimře, o které věděli jen oni a jen oni mají klíče. Kdo lže? Kdo zabil? Kdo má jaké tajemství? Kdo s kým manipuluje? ... S přibývajícími otázkami přibývá odpovědí, ale i další otázky... Perfektní scénář, skvělá atmosféra ... doporučuju!! ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by vypadal nejnovější Temný rytíř, kdyby dostal do kasičky 0,1% výsledných chechtáků. No co vám budu povídat, takový pojeb jsem od filmu dostal naposled v roce kurvadávno, kdy mi sličné dévédéčko zašeptalo do ouška, že ovuluje, a já neváhal, vytáhl svůj vercajk a odhodlaně ho do něj narval. A tak jsem, drazí přátelé filmu, zažil své první genitální krvácení. Ne, jasně, že kecám. Jenom jsem si od něj nechal prohmatat pytel a volízat kaďák. Tento Loft je každopádně pln překvapení, zvraty na nás vrší jako bulimička večeři a nic není takové, jaké se zdá být. Ne že bych se z toho úplně posadil na prdel, ale upřímně mě těší, že má nějaký film koule popadnout kožený bičík a nařezat divákovi přes tepláky. Za mě spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama