Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý konverzační thriller, jehož rozuzlení určitě jen tak neprokouknete. Těch zvratů je tam ale na můj vkus možná až moc. Navíc jdou tak rychle za sebou, že člověk ani nemá čas si při sledování stíhat ujasňovat, nakolik aktuálně platná interpretace událostí dává nebo nedává smysl, natož pak se třeba pokoušet tvořit interpretaci vlastní. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vypiplanej skvost, kterej od dokonalýho vizualu předvádí téměř dokonalý herectví, drama pěti kamarádů, kteří řeší trochu prekérní záležitost. Mrtvolu ženy v jejich šmajchlcimře, o které věděli jen oni a jen oni mají klíče. Kdo lže? Kdo zabil? Kdo má jaké tajemství? Kdo s kým manipuluje? ... S přibývajícími otázkami přibývá odpovědí, ale i další otázky... Perfektní scénář, skvělá atmosféra ... doporučuju!! ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodne rafinovana a psychologicky precizni manipulace hned o nekolika prekvapivych chodech. Vzdy, kdyz uz si clovek rika, ze se to vse konecne vysvetlilo, prichazi dalsi "mindfuck" kolo. Takzvane "nejlepsi pratele" zkratka umi prekvapit. Skvele jsem se bavil, po pomalejsim najezdu prisla odmena v podobe velkolepeho finale. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Řekněte nám znovu, co se dnes ráno stalo. Znovu? Znovu, pane Stevensi. Od začátku, pokud vám to nevadí.…. Ukecanej, rafinovanej thriller. Musím napsat, že tak zajímavě vyprávěný a poskládaný příběh, plný dialogů, psychologie a pomalého odhalování skutečností jsem nečekal ani náhodou. Vstřebávám důkazy, fakta a přemýšlím, jestli a jak to někdo třeba narafičil. Kdo je tak může chtít zničit? Vždyť i ženský si rády hrají. Výraznější stopu zanechává hudba. Často nevím, jestli nedělá děj zajímavým právě ona. Skladby W. de Marca zní v DTS perfektně! Nedivím se Belgičanům, že se jim tento film tolik líbil. Myslím, že nezklame ani vás! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Víte, že? LOFT je jiný název pro byt? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I belgičtí kluci dokazují, že umí pořádně vlámovat. A nestydí se přitáhnout si k tomu na loft i nějakou tu pořádnou flandru. Když ji však vzápětí někdo devalonizuje, začnou se jim pod zadkem pálit waffle a hořknout pralinky na jazyku. Překvapivě učesaná, konzervativní detektivka s nečekaným rozuzlením, která vyčistí a nepoškrábe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama