Reklama

Reklama

Gérard Depardieu nasedá na legendární motorku Mammut z roku 1973 a "řítí" se za bývalými zaměstnanci získat potvrzení potřebná k vyřízení zasloužené penze. Jenže seniorská vyjížďka se brzy promění v bláznivou road-movie plnou bizarních setkání, vzpomínek na bývalou lásku (Isabelle Adjaniová) a nečekaných zvratů. Šedesátník Serge, o kterém si všichni mysleli, že je jen obyčejný buran, prožívá "Easy Rider" svého života se vším všudy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

K těm komornějším a festivalovějším filmům v poslední době zasednu radši, než-li k nějakému hollywoodskému trháku. V jednoduchosti totiž lze najít tolik krásy, že nabízí inspiraci a dobrý pocit ještě na hodně, hodně dlouho. Mammuth vyjadřuje vše, co sliboval - svérázného hlavního hrdinu, povedený humor a především nenáročný děj. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Gérard Depardieu si zde sáhl na naprosté herecké dno a díky tomu předvedl svůj, možná nejlepší, výkon. Jeho herectví zde přesahuje velikost jeho tělesných proporcí a tryská všemi směry. Serge Pillardosse je nesmírně zábavná a zároveň i velice tragická figurka. Rozmluva s majitelem vinice mě odzbrojila. Road movie lynchovského střihu s vynikajícím hudebním doprovodem. Začínám těm dvěma švihlým Francouzům za kamerou přicházet na chuť. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

MILUJU TOHO SLONA V TOBĚ, HVĚZDY V TVÝCH OČÍCH. NEČISTÝ, ALE UVNITŘ ČISTÝ…..DOUFÁM, ŽE NAJDEŠ SVŮJ ŽIVOT...../// Tohle v televizi ve 20:00 neuvidíte, ale festivalový nadšenci zřejmě prožijí svoji ,,srdeční arytmii“. A já? Sorry, já viděl jen dutou máničku a lidi dělající podivný věci. Proč všichni točí tyhle typy filmů? Asi nemaj v pořádku papíry. Na důchod (samozřejmě). Á pardon, málem bych zapomněl – FESTIVALY! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl (ani neslyšel), jak holky ve Francii hrajou golf. 2.) Konečně uvidím honit péra do kříže (že by porucha na Mammutovi z roku 1973?). 3.) Nevím, jak se dostat zpátky do života. 4.) TENHLE typ filmů prostě miluju! /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

easaque 

všechny recenze uživatele

sociálně kritická roadmovie se slavným Depardieu, který se tu předvede v nezvyklých situacích ;-) Tempo filmu je dost pomalé, ale v tomto věku není kam spěchat, že? Provedení a styl filmu je taky dalece od normálnosti, ale taky to není film pro všechny. Kdo má rád tyhle pomalejší absurdní nezávisláky s kapkou humoru, tak si ho asi užije. Pro mě to bylo bez šťavy a bez výrazného smyslu, a proto slabší 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2miliónyTržby Celosvetovo $7,134,000║ Deň plný nevšedných filmov na filmovom festivale ale ani zďaleka neskončil a mali sme možnosť vidieť aj francúzsky film Na mamuta! (Mammuth, 2010) z klasicky dobrým hercom Gérardom Depardieu. Ten si sebe svojským prístupom opäť podmanil pozornosť diváka a v horko-sladkom dôchodcovskom príbehu opäť predvádza najrôznejšie úlety aj keď miestami to zachádza do peknej bizardnosti, takže niektoré úseky príbehu dali dosť slušne zabrať tak ako brániciam ale aj medziam znesiteľnosti. /videl v kine: 55%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Gérard Depardieu hrál ve filmu zadarmo. (virus10)
  • Režiséři filmu Gustave de Kervern a Benoît Delépine měli jasnou představu pro hlavní roli a tou byl Gérard Depardieu. Při osobním setkání mu sdělili, že bez něj film točit nebudou. (virus10)
  • Motocykel, ktorý používa Serge Pilardosse (Gérard Depardieu) vo filme, je Münch 4 TTS 1200 Mammut z roku 1973. (Laslo)

Reklama

Reklama