Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 551)

plakát

Horizont: Americká sága (2024) 

Tak tohle je ovšem, slovy laika, už úplně v prdeli. Když vám tři epizody rádoby pompézního TV westernu zabalí do celovečerního spektáklu pro kina a myslí si, že jim to projde. Navíc je to dost nezáživně laciná variace na Sheridana (1883), Costner je tu nudnej až na půdu (v té režii obzvlášť) a ta finální montáž s prostřihem na "příště uvidíte" je už tak moc za hranou, že mě od další návštěvy kinosálu snad nic nemohlo odradit více. Zase jsem se těšil až příliš... tohle je ale už vážně na hraně zoufalství.

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Nedostal jsem se přes čtvrtou epizodu, příliš frenetické, nechytám se. Žánrově je to u mě mimo, ale jisté kvality tam vidím a tvůrčí přístup cením.

plakát

Němá tajemství (2023) 

Tady jdu na pět, nevidím žádnou výraznou chybu. Alice Nellis na výbornou, Jana Plodková s vyznamenáním, Tomáš Mašín to celou dobu kočíruje bez zaškobrtnutí. Nádherná vztahová žánrovka s krimi příchutí. Český film loňského roku a kdybych ho zachytil dřív, narval bych jej i do své osobní topky.

plakát

#annaismissing (2023) 

Tvůrci jako Pavel Soukup jsou nadějnou budoucností české audiovizuální tvorby. Dost bylo šlendriánu, je načase ta zatuchlá hovna vymést z našich televizních obrazovek a kinosálů jednou provždy! A nebo taky ne, no. Každopádně jsem zvědavej na další zářez.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Zaplatil jsem si na měsíc VOYO kvůli play-off zápasům NHL (nářez až do finále), do toho jsme zkoukli Ivetu, když už kolem ní byl takový bzukot (nuda, šeď a knoflíky lásky) a pak tohodle Markoviče. Od první epizody svěrák jak svině, neskutečná atmosféra, skvěle napsané postavy i dialogy, poctivá krimi jak z partesu. Tak trochu socialistická variace na Fincherova Mindhuntera. Pavel Soukup a Jaroslav Hruška zaslouží metál, tohle se v tom našem tuzemském rybníčku zase tak často nevidí. Prakticky tu nic, co by v žánru dosahovalo podobných kvalit ani neexistuje. Tvůrčí ambice tady prorazily strop, obrovské těšení na spartakiádní nášup!

plakát

Dobrý člověk (2023) 

Ta Florence je něco úžasnýho... z té kvete velká paní herečka. Našlápnuto má neskutečně, teď už to jen udržet a neředit marvelovkama.

plakát

Klec (2019) (TV film) 

*CVRK-CVRK*, ty kundo.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) odpad!

Současnému publiku stačí uboze málo, streamovací platformy to ví a kinematografie nám tak umírá před očima v přímém přenosu. Dneska si se synem pustíme Master & Commander od Weira a na tuhle sračku raději zepomeneme.