Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatický mladík Brent (Xavier Samuel) řídí auto, když mu náhle do cesty vstoupí jiný zkrvavený mladík, strhne volant na stranu a při nehodě zemře jeho otec. Zvláštní, že se v průběhu děje existence záhadného mladíka vůbec neřeší a děj se jen posune o půl roku dopředu. Brent má delší vlasy, chodí s dívkou Holly, ale je do něj tajně zamilovaná spolužačka Lola, s kterou odmítl jít na školní ples. Zhrzená Lola se rozhodne se svým otcem ho unést k sobě domů a tam si na něm "ujetá" dvojka vybije svoje komplexy. Následuje mučení a názorné předvedení širokého spektra využití nástrojů pro kutily, které rozhodně neuvidíte ani v pořadu Přemka Podlahy. Lole bych se pod kladívko nebo vrtačku dostat rozhodně nechtěl a ona si pojem "stát se královnou plesu " vykládá hodně po svém. Překvapilo mě však, že ji nehrála opravdu ošklivá herečka, protože Lola vypadala normálně, ale byla to pěkně vyšinutá blbka, a jak se později ukázalo, Brent nebyl jediný mladík, kterého se svým tatínkem unesla. Slovo "extrém" tady dosáhne nového rozměru v okamžiku, kdy se divák dozví, jak povedená dvojka naložila s mladíky před Brentem. The Loved ones je překvapení z Austrálie, které se zrodilo (asi v pološílené) hlavě scenáristy a režiséra v jedné osobě Seana Byrna, a je docela možné, že něco podobného zažil on sám, pak o tom natočil tento horor. Viděl jsem sice lepší a možná nápaditější horory, ale dobrý výběr herců, několik scén vyvedených do extrému (někdy byly směšné, někdy tolik ne), dobrý výběr hudby a hlavně ústřední písně s působivým textem, plus hodně nevyužitá Jessica McNamee ve vedlejší roli, a nepříliš povedené finále, dávají dohromady celkem působivý horor, z kterého je ale cítit, že se jedná o debut. V rukou zkušenějšího režiséra by možná film vypadal mnohem vyzráleji. ()

obitus

všechny recenze uživatele

V rámci určité profesionální soridality nehodnotím, i když jsem přesvědčený, že Sean z natočeného materiálu vykřesal naprosté maximum. Sice jsem se neúčastnil celého natáčení (můj pobyt byl kratší a náhoda, která nás s režisérem svedla dohromady byla více než šílená), ale musím říci, že jde o naprosto profesionální záležitost. Komfort, který měli herci (byť jen malých rolí) se nedá s žádnou českou produkcí srovnat a Sean Byrne tak vytvořil ideální podmínky, které daly vyniknout talentu každého z nás. Díky, Seane. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější druh hororů, v tomtopřípadě s detailně vykreslenou brutalitou (kterou však obvykle příliš nevyhledávám). Jedná se o celkem prostý příběh, kdy se mladý král maturitních plesů ocitne ve zvláštní, zvrácené rodině a musí se buď urycheně dostat pryč nebo je znetvoření a pravděpodobně i smrt nevyhnutelná. Čas běží.... PS: Robin McLeavy a její šílené pohledy filmu dosti vypomohly, aneb šílenství může být celkem sexy. 73% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Another really fucked up family... Slušná porce (pro mě nové odnože) brutality a WTF momentů. Bohužel se v mých očích Loved Ones, The snaží až příliš okatě posouvat hranice teroru někam dál (jiným směrem ?), než tomu bylo u podobných filmů - za všechny mě napadá asi Martyrs. I když ta slabá hodinka a půl uběhla nečekaně rychle, nemám sebemenší chuť to někdy v budoucnu vidět znovu - 40%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vyborny, takmer nemy film o trosku sibnutuckej Lolinke a trosku sibnutuckom oteckovi, s trosku pripecenou maminkou s uvarenym mozockom :D Naozaj vynikajuci film, ktory vas pohlti hudbou, atmosferou a celkom aspon pre mna, novymi praktikami mucenia a zvrhlosti, ktore su vsak podavane velmi prijatelnym sposobom. Chvalim ruzovucku Lolu, bola vynikajuca! "You are my first drilling". Yeah! Lolinka je drsna kocka, sla by som s nou na pivko :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama