Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždy jsi hledal důstojného protivníka !! A teď máš dva, Jüana a sebe.." Hravě bizarní a nesmírně sebe(a zejména žánru)reflexivní hybrid představující dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga, který proslul svojí prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill, snad ani nesměl zklamat.. Jakkoli Yuenův nový film lze skutečně vnímat pouze jako schematickou nesoudržnou pastiš či zjevnou poctu, v níž Yuen jen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci, když svoji na první pohled absurdní fantasy dělí Yuen na epizody, které vyzdvihují a adorují vždy určitý z ikonických prvků hongkongských bojových filmů, kdy v první části na diváka čekají davové bojové sekvence za výrazného užití drátů, jako například ve snímku Tygr a drak, v dalších opilé kung-fu ala legendární Mistrův syn, jenž proslavil jedninečného Jackieho Chana, digitálními efekty dotvářené souboje, jako vystřižené z hitů jako Kung-fu mela či již zmiňovaný Matrix, či třeba arénový střet s hromotluky ze Západu ve stylu Ip Man 2.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

Reklama

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Woo-ping Yuena jsem měl vždycky rád, ať už jako režiséra, tak i jako choreografa těch nejlepších bojových scén, co se dají vidět. Když jsem tehdy viděl prvně jeden z trailerů na tenhle bojový snímek a nakonci jsem viděl tohle jméno, musel jsem si říct, tak tohle je přesně to, co už léta letoucí hledám. Luxusní bojový scény, krásná a nekončící akce, historická doba, vyprávěný jednoduchý a dobře stravitelný příběh. A voilá, on mě fakticky nezklamal. Woo-ping Yuen opět po letech dokázal, že nepatří do starýho železa a že patří stále na pomyslný trůn jako nejlepší choreograf bojových sekvencí na světě. A já před nim smekám. Nedivím se, že si tohohle šikmookýho chlápka vypůjčili jak pro trilogii Matrix, tak pro oba díly Kill Billa, protože on je stále nejlepší. Klobouk dolů. :-) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek o stylu "Drunken Fist", ve kterém se objevuje řada znamých jmen (Yeoh, Carradine, Chou). Hlavní hrdina v podání Vincenta Zhao a jeho krásné manželky Zhou Xun nemá větší chybu, záporák je také kvalitní. Problém mám ale s většinou CGI efektů, které jsou někdy hodně laciné (např. detaily při souboji s Bohem Wushu či let ptáka). Další výtku mám k příběhu, neboť sem čekal, že závěr filmu bude právě o jejich souboji, ale nakonec to skončilo bitkou v aréně s přerostlými cizinci a Carradinem, ne že bych se nebavil, ale vadilo mi to. Celkově dobrý snímek, který vnáší i zajímavé prvky (jako např. s Bohem Wushu), poskytuje dobrou zábavu a mojí oblíbenkyni Zhou Xun, ale v porovnání životopisu slavných legend bojových umění je film s Jetem-Li, Fearless, úplně někde jinde. Dobrá zábava, a proto i dobré hodnocení. 55 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama