Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jsem drobně zklamán. Gagy byly nedotažený, prakticky jediný, kdo tu hází frky je Bill Bailey, a příběh je víceméně pitomej jak štoudef. Nezachrání to ani The Proclaimers a jejich I´am gonna be 500 miles v závěrečných titulcích. Navíc Simon Pegg je bez Nicka Frosta poloviční, protože Andy Serkis je nicka, která nemá šmrnc a táhne film ke dnu. A co si budeme povídat, John Landis už není co býval. Suma sumárum 60% čistých. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jasnou chybou filmu je to, že sa nepriklonil výraznejšie k jednému žánru. Atmosféra je skôr uvolnená. Nejaké temné (hororové) vraždy sa nekonajú. Čierneho humoru tiež chýba viac. Nevyužitý potenciál a priemerný zážitok. Aj napriek tomu sa to však vôbec nesleduje zle. Hlavná dvojka je sympatická a potešia aj ostatní herci. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že to Landis nepojal vážně, protože tak silných témat jako jsou osudy dua Burke/Hare a lidí kolem nich zase tak moc není. A i když to nakonec není to co jsem čekal (něco podobného ražení jako byl Sweeney Todd), tak nemohu tvrdit, že jsem se nebavil. Byť spíše než na hurónský smích se tu hraje na pozvednuté koutky s poťouchlým úsměvem. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne ku*va bolo?! aáa jasné... Burke a Hare sa snažia zbohatnúť v starovekom Anglicku. Ako inak využijú svoje schopnosti a pre dobro veci obetujú všetok svoj voľný čas podnikaniu. Doba je ťažká a nové remeslo nenechá na seba dlho čakať, v rámci medicíny je potreba čerstvého materiálu. hmm, asi tak nejak... 3/10 NiČ mOc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Obě postavy mužů a jejich snahy mě osobně fascinovaly k tomu, abych napsal krátkou povídku. Řekl jsem si, proč nezhlédnout filmové zpracování jejich osudů, kde jsem měl záruku, že půjde o podívanou odlehčenější. To se skutečně potvrdilo. Tohle je přesně ten typ snímků, který nenadchne a neurazí. Sem tam dobrý vtip trochu rozčeří jinak celkem stojatou hladinu průměrnosti. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama