Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

"Tento příběh je založen na skutečném příběhu až na části, které na něm založeny nejsou." Pár opravdu famózních hlášek a dobrých nápadů, dokonce i výborné herecké výkony, což se dalo čekat od Simona Pegga. Dle mého vše přestalo fungovat na závěr a film se začal tvářit vážně a to byla chyba, která se nedá odpustit. Burke and Hare sám o sobě není špatný a divák se do poloviny příjemně pobaví, dále už jde jen o velmi průměrnou záležitost .. 6/10 = 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Landis se vrátil a v dobré formě. Dvojice Simon Pegg a Andy Serkis v hlavních rolích snímek dokáží utáhnout a zvlášť Serkis je ve své úloze opravdu výborný, slizký a glumovsky vypočítavý. Minutka Christophera Lee a pár uřezaných končetin dodávají filmu punc starých britských hororů studia Hammer. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Perfektná britská čiernohumorná komédia, ktorá popri hŕstke výborných vtipov a hlášok úspešne zabŕda aj do vážnejších polôh, ale permanentne ma udržiavala v povznesenej nálade. Čo je pri filme o smrti, mŕtvolách, pitvách a zločinoch tak trochu unikát a vyžaduje si obdivuhodný nadhľad. Snímka Burke and Hare je vskutku nadštandardná - má veľmi originálny a vtipný príbeh, výbornú réžiu, dokonalú výpravu a dobovú atmosféru, lahodný škótsky soundtrack a v neposlednom rade mimoriadne zábavné herecké obsadenie. Práve herci (a to nielen ústredná dvojka, ale aj väčšina drobných vedľajších postáv) jednoznačne potvrdzujú, ako sa celý štáb pri natáčaní tohto skoro-skutočného príbehu dobre bavil. (80%) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ježiiiš, dyť to šlo zpracovat asi tak třikrát zábavnějc! :( A jsem z toho fakt moc moc smutnej, protože ta herecká plejáda mi sedla jako málokterá jiná, ale prostě - když máte ty top vtipy natlačený do poslední desetiminutovky, to je pak utrpení na ně celou dobu čekat. (Mimochodem Islička se očividně narodila do špatný doby). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama