Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Tento příběh je založen na skutečném příběhu až na části, které na něm založeny nejsou." Tohle je Skotsko, jak ho znám! Originální, vtipné, neotřelé, krásně vizuálně zpracované, plné míst, kde jsem byla, a osob s akcentem, kterému jsem v posledních týdnech podlehla (a postupně ho začínám chytat taky). Obyvatelé Glasgow se v kině smáli víc než u všech amerických komedií poslední doby. A já ostatně taky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je založen na skutečných událostech. Až na ty části, který na nich založeny nejsou..... Edinburgh roku 1828 je plný studentů medicíny, ale trpí nedostatkem mrtvol. Dva pobudové, Hare a Burke se o své štěstí dokážou postarat sami. A člověk nemusí bejt zrovna génius, aby zjistil, co ti dva dělají. Zejména úvod mě jako milovníka černého a suchého anglického humoru neskutečně navnadil! Škoda, že zbytek filmu je jen více méně černoúsměvný. A mimo jiné vypráví o vzniku fotografie, založení ..... (ano!) či provedení několikanásobné pitvy (mrtvol bylo dost). Sympatické obsazení, ale žádná pecka. Prostě veselé vyprávění o neveselých událostech, které se stali. Nebo nestali? Kdo ví? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět tělo plné červů. 2.) Rád bych se dozvěděl jeden úžasný trik, který se dá udělat jazykem. 3.) Jsem student patologie a chybí mi tělo. (Mrtvý). (Cizí). PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, až Simon Pegg s něčim přijde, a konečně jsem se dočkal. Komedie na původních základech o shánění mrtvol a prodávání je na lékařský účely byla vtipně vytvořená, skotskej akcent pobavil a obsazení bylo solidní. Kombinace Simona, krásky Isly Fisher, britskýho humoru a ideální stopáže pomohla přežít noční směnu a pobavit. Musim se ale přiznat, že Billa Baileyho jsem vůbec nepoznal. Doufám, že je to jen práce maskérů. A song v závěrečnejch titulkách nemoh bejt líp vybranej. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Burk a Hare patří k těm komediím, u kterých se sice nepopadáte za břicho při každé druhé scéně, ale úsměv na tváři máte prakticky celý film. Pak si k tomu ještě připočtěte nevybíravý britský humor a na dalších 90 minut máte o zábavu postaráno. Je pravda, že by film potřeboval místy nakopnout, aby zvýšil tempo a celý děj by neměl být tak předvídatelný, jenže té dobové atmésféře plné absurdností se jen těžko odolává. 7/10 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne ku*va bolo?! aáa jasné... Burke a Hare sa snažia zbohatnúť v starovekom Anglicku. Ako inak využijú svoje schopnosti a pre dobro veci obetujú všetok svoj voľný čas podnikaniu. Doba je ťažká a nové remeslo nenechá na seba dlho čakať, v rámci medicíny je potreba čerstvého materiálu. hmm, asi tak nejak... 3/10 NiČ mOc. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama