Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Ant 

všechny recenze uživatele

Burk a Hare patří k těm komediím, u kterých se sice nepopadáte za břicho při každé druhé scéně, ale úsměv na tváři máte prakticky celý film. Pak si k tomu ještě připočtěte nevybíravý britský humor a na dalších 90 minut máte o zábavu postaráno. Je pravda, že by film potřeboval místy nakopnout, aby zvýšil tempo a celý děj by neměl být tak předvídatelný, jenže té dobové atmésféře plné absurdností se jen těžko odolává. 7/10 ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Slavný případ, blbý film. Když se to tak nějak vrší na sebe a řadí za sebou jako jeden vtip za druhým, neznamená to, že to tak nějak dopadne dobře. Naopak, i na tv obrazovku je to málo, natož na filmové plátno. Škoda. Tohle dílko by se nedalo promítat ani na hodinách dějepisu. Vyrovná se nejhorším hammerovkám? S odřenýma ušima a uřízlýma nohama. ()

Reklama

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj dlouho očekávaný projekt. Lákalo mě skvělé obsazení, příslib černohumorné taškařice a lákavé dobové prostředí. Výsledek je ale rozpačitý a na mé straně rozhodně zklamání. Film nedrží pohromadě a působí neplynule. Humor tu sice je, ale hraje spíš na přihlouplé grimasy než na trefné hlášky. Škoda skvělých herců, kteří si očividně natáčení užili. Pokud mám dojem z filmu shrnout, jedná se o průměrnou komedii, která je místy zbytečně natahovaná a chybí jí potřebný drive. Herci jsou fajn, prostředí je fajn, ale nic dechberoucího, bohužel... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne ku*va bolo?! aáa jasné... Burke a Hare sa snažia zbohatnúť v starovekom Anglicku. Ako inak využijú svoje schopnosti a pre dobro veci obetujú všetok svoj voľný čas podnikaniu. Doba je ťažká a nové remeslo nenechá na seba dlho čakať, v rámci medicíny je potreba čerstvého materiálu. hmm, asi tak nejak... 3/10 NiČ mOc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama