Reklama

Reklama

Film je remake stejnojmenného příběhu Daria Argenta z roku 1977. Mladá Američanka (Dakota Johnson) přilétá do Evropy, kde se přihlásila na lekce tance. Posléze však zjišťuje, že škola je jen zástěrkou pro působení temných sil. (Terva)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov kde keď vás vyruši telefón alebo polovička tak ste v keli. Film zlepený z toľkého množstva malých detailov ktoré vytvárajú celok, že byť nepozorný znamená nepochopiť. Na druhú stranu sa môžete vďaka tomu k filmu vrátiť a užiť si jeho perfektnú atmosféru. Tilda Swinton kraľuje. Rovnako línia s psychiatrom krásne vystavaná. Nuž a potom hudba...farby a celkový feeling. Je to artové...je to hravé a je to ku koncu riadne krvavé. Užil som si to. Nedávam 5* lebo som bol vyrušený. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Úprimne – nenávidel som ten film od jeho ohlásenia. Nielen preto, že Suspiria je jeden z mojich najobľúbenejších filmov & najlepším čarodejníckym hororom vôbec a jej remakovanie mi príde ako svätokrádež, ale aj preto, že zvolené herecké obsadenie naozaj nemusím. Ale už trailer ukázal, že až také zlé to asi nebude a konečný výsledok je viac než príjemný. Hlavne preto, že to nie je shot-by-shot remake, ale skôr to pôsobí ako film Suspiriou inšpirovaný, sústrediaci sa na iné veci ako originál. Takže tam, kde bola Argentova dokonalosť audio-vizuálne expresívna, je remake cielene tlmený a napr. naopak vyložene grafickejší a brutálny v stránke hororovej, ktorá pôvodne ostávala skôr v jemnejšej, umeleckej rovine. Ja som si toto svojské, štýlové, euro-hororové psycho až prekvapivo užil a nakoniec mi na ňom nevadilo takmer nič; ani herečky, ani to, že to (nie)je "Suspiria". ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Obrovsky ambiciozne. Mozno az prilis a obcas sa to straca same v sebe. Hromada scen je ukazkou toho ako sa da nieco co najkomplikovanejsie nasnimat, ozvucit, postrihat alebo vyrozpravat dana scena. No mna ako formalistu to velmi bavilo. Dakota je uplne v pohode, brakove pasaze su chrumkave a novy zaver lepsi nez v originalnom filme. Takto by sa mali robit vsetky remaky. Prepalena dlzka vobec nevadila. Hltal som to po cely cas. Silnych 8/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No do prdele. Nemáme tu originál a nějakou snahu o remake. Máme tu dva výborné, v podstatě samostatné variace na dané téma, kdy se jedno nepokouší připodobnit druhému. Naprosto skvělé herecké obsazení, v němž se stírá cokoliv, co by se dalo nazvat hlavní postava, protože v každém daném okamžiku filmu do popředí vystupuje jiná postava a chvíli ho táhne, aby štafetu předala dál. Parádní dobové usazení a propojení. Tohle jsem opravdu nečekal. Čarodějnice rules! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zpátky do sedmdesátých let - vizuálem a kamerou obecně, přes ozvučení, střih až po dramaturgickou strukturu. Přitom je film proloženej modernou v podobě geniálního soundtracku Thoma Yorka a vrstevnatostí, která nemá v současný době v rámci žánru konkurenci. Suspiria je atmosferická pecka, která ač se v určitých pasážích mdle táhne, ve finále vystřelí z diváka duši a dá tomu všemu bizáru smysl. Krok zpátky, kterej je ale v záplavě dnešních komerčních sraček paradoxně evoluční. Horor předešlýho roku a zřejmě i toho letošního! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu je na levé straně vlakového nádraží nápis „Suspiria“. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama