Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Haremhabzial seria Fritt Vilt /nassky Ledova Smrt/ ubera v klasicky vychodenych hororovych slapajach : najlepsia je jednicka, slusna, ale slabsia dvojka a primitivna trojka. Akurat, ze Fritt Vilt 3 nie je az tak primitivne. Lesna vyvrazdovacka po norsky stale funguje, zamrzi len, ze strasidelna atmosfera je tatam, a po hereckych vykonoch ani chyru, ani slychu. Skoda, Fritt Vilt z roku 2006 sa mi pacila. 65 % ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Totální shit, který nesahá jeho předchůdcům ani po nehty. První dva díly rovněž nebyly vrcholem žánru a spadaly do nezábavné šedi evropských vyvražďovaček. Třetí díl ovšem totálně zklamává i na poli evropské hororové tvorby. Totálně debilní scénář, nelogičnosti a neuvěřitelně natahovaná stopáž. Mizerně zahrané a totálně amatérské, srovnatelné s našim Zahradníkem. 10% ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v Holandsku, tak mi místní obyvatelka řekla, že Holanďané jsou oškliví lidé. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si opravdu v obchodech a na náměstí připadal jako v megaobludárium. Tolik nesympatických lidí. Koukám, že Norsko na tom bude podobně. Je sice pravda, že v horrorech to až tak nevadí. Naopak, hecoval jsem vraha: "Zabij tu tlamu!" Tím jsem myslel tu blondýnu. Musím ale pochválit krásnou přírodu a napětí. Tedy, já jsem na film koukal po půlnoci a to se vždycky bojím :-) 70% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ze sněžného slasheru (moje osobní označení pro slasher odehrávající se v zasněžených horách) se stal lesní. To samo o sobě atmosféře ještě neškodí. Ovšem velkou chybou je absence hlavního hrdiny, se kterým bych se mohla ztotožnit. V jedničce a dvojce to byla Jannicke. Tady chvilku trvalo než jsem vůbec příšla na to, kdo tím hlavním hrdinou má být. A když jsem to konečně zjistila, nedokázala jsem se do ní (to, že je to žena, snad tak velký spoiler není) prostě vžít. Zdá se mi, že všichni, včetně mladší verze zabijáka, byli nějakým způsobem dost nevýrazní. A ačkoliv to má docela slušné tempo a vraždy jsou někdy dost dobré, nevím proč, ale moc jsem se u toho nebavila. A to mě mrzelo, protože tuhel sérii mám ráda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama