Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

kingik 

všechny recenze uživatele

V norských lesích se vraždí. Tamní týpek v kapuci, kterého v dětství týral jeho nevlastní otec, si vzal do parády partu šesti mladých lidí a kdo zná, jak to v slasherech chodí, tak netřeba obsáhle popisovat. Potíž je snad jen v tom, že norové nepřišli v hororovém subžánru s ničím novým. Američanům se často vyčítá nulová originalita ve spřízněných hororech, ale tady jsem za celou dobu nenarazil na něco originálního. Posuďte sami: nemluvný a nelítostný mladík v kapuci má svého pomocníka, nic netušící parta mladých lidí, co přišla kempovat, čelí hrozbě a postupně umírají, zabiják neměl lehké dětství, lesní prostředí, obě dívky z party jsou pěkné blondýnky atd. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna a originálního bych objevil jen pomálu. Přesto po pomalejším rozjezdu se dostaví zběsilá naháněčka v prostředí jako stvořeném pro pořádný horor, a tak zamrzí větší výskyt gore a s tím i úměrný počet vražd. Tahle celkem známá hororová série byla pro mě velkou neznámou a konečně jsem se rozhodl se s ní obeznámit a to rovnou od třetího dílu, který je současně jejím prequelem. Premiérové setkání s norskou hororovou tvorbou sice nedopadlo na výbornou, ale rozhodně se nejedná o nějaký nekoukatelný propadák, i když podle traileru to vypadalo na pěkný nářez. Navíc norština je neposlouchatelná a s dabingem by to vyznělo asi líp. Zklamán jsem nebyl a nadšen taky nejsem. 60% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kolikrát mi to přišlo jako remake jedničky a dvojky dohromady. Ale časově bych tipoval, že to asi bylo před jedničkou noo, těžko říct. Každopádně, na to že mohlo bejt 6 obětí, tak většina padla za bílýho dne a navíc prostě jednoduše. Narozdíl od prvních dvou dílů, kde si víceméně každýho vychutnal. Jednoznačně slabší odvar. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jenom to počasí se změnilo, jinak je to prašť jako uhoď, takže pokud se vám líbila jednička, mělo by to tak být i s trojkou. Já ocenila především fakt, že z toho udělali prequel, páč dvakrát nemusím, když nejednou rozcupovaný tyran dokola vstává z hrobu. Herecké obsazení nic moc, ale co si budem povídat, to, s vyjímkou Ingrid Berdal, bylo na tu ránu krumpáčem zralé už od prvního dílu. Tak fofrem do Norska, než zase začne sněžit. A ono začne... 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům podstatně slabší a horší!! Velké očekávání a velké zklamání ... Celé je to prostě jiné než předchozí díly, zabiják je naprosto nevýrazný. Jeho útoky jsou šíleně "americky" sestříhané, takže jsem fakt někdy vůbec nevěděl a neviděl, co se na obrazovce děje. Na nějaké gore či násilí úplně zapomeňte. Úplně to ztratilo původní kouzlo prostě ... Záběry přírody úžasné, to jo, fakt nádhera. Ale nechtěl jsem vidět přírodovědný dokument, ale horor... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento prequel jsem se těšil, oba předchozí díly se mi velmi líbily, patří k tomu nejlepšímu, co může hororový žánr nabídnout. Každou část si vzal pod taktovku jiný režisér a je nám naservírován příběh o třech různých dějstvích. Každý režisér si vybral jiné prostředí, jednička se pyšnila atmosférou na tajemné horské chatě vysoko v zasněžených horách, dvojka připravila neméně napínavou atmosféru v ponuré nemocnici a pro trojku si autoři připravili typické prostředí pro venkovní vyvražďovačky, rozsáhlé lesní exteriéry. Trochu zamrzelo, že se jednak vytratil sníh, který je pro Fritt vilt typický a taky jsem doufal, že se bude aspoň částečně děj odehrávat v oné tajemné chatě. Škoda, no... (Tak alespoň pár záběrů na ni a v ní potěšilo.) Třetí pokračování nebo spíše události před jedničkou jsou tak jen pouhým průměrným lesním hororem, který nikterak nevybočuje. Klasické lesní naháněčky, schovávačky a zabíječky. Kdyby si autoři odpustili pár nesmyslů a chyb, mohlo to být o něco lepší. Jako prequel pro senzační jedničku to ale funguje docela dobře, co bychom taky nechtěly, že. Vysvětlení kde se vzal onen "zabiják z horské chaty" je poměrně tuctové, ale budiž. Na druhou stranu tu bylo napětí celkem dobré, pár věciček se opravdu podařilo a já se bavil slušně, ale to je způsobeno hlavně tím, že já mám tyhle lesní horůrky rád. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama