Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prequel to má vždy naprd v tom, že väčšinou viete, ako to to všetko skončí ( pretože viete kam to dospeje ). No nevadí, ide o priemerný slasher, ktorý svojim starším bračekom môže závidieť hlavne atmosféru, pretože lesné príbytky a samotný lesík naokolo v tomto prípade nemajú také grády, ako opustený starý hotel, či sterilná ( a paradoxne nechutná ) nemocnica. Hold, nie každá ´´stromová oblasť´´ má strašidelné parametre, ako v EVIL DEAD. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Haremhabzial seria Fritt Vilt /nassky Ledova Smrt/ ubera v klasicky vychodenych hororovych slapajach : najlepsia je jednicka, slusna, ale slabsia dvojka a primitivna trojka. Akurat, ze Fritt Vilt 3 nie je az tak primitivne. Lesna vyvrazdovacka po norsky stale funguje, zamrzi len, ze strasidelna atmosfera je tatam, a po hereckych vykonoch ani chyru, ani slychu. Skoda, Fritt Vilt z roku 2006 sa mi pacila. 65 % ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tretí - prequelový Fritt vilt, je oproti výbornej jednotke a dvojke o poznanie horší. V rámci súčasnej nevýraznej slasherovej produkcie ide síce stále o nadpriemer, toto pokračovanie však črtajúcu sa výbornú nórsku hororovú sériu nikam neposunulo. Chýbala mi tu z predošlých dielov už osvedčená final girl Jannicke (vzhľadom k tomu, že išlo o prequel sa tu logicky objaviť nemohla), ktorá síce nebola nejaká vyhlásená fešanda, takže nejaké rezervy by sa tu v rámci slasherových zvyklostí našli, noví predstavitelia však ju a ani zvyšný ansábel z jednotky napriek tomu nedokázali nahradiť. Dve hlavné hrdinky - nórske blondínky ešte vzhľadovo ujdú (herecky sú na tom už o čosi horšie), mužskí protagonisti sú však poriadne nesympatickí. Jeden je pripečený trubiroh, sotva zo seba vysúkajúci súvislú vetu, ďalší má držku ako kôň, k tomu ešte ostrovtipný 50-kilový drsňák, ktorému sa síce neušla baba, zato si však zo sebou na čunder zobral samopal s optikou a človek je tak nejak aj rád, keď to títo mládenci od fľakatého psychopata (ktorý už ale nebudí taký rešpekt ako v prvých dvoch filmoch) schytajú... ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zklamání, první dva díly jsou rozhodně nadprůměrné, ale tohle se opravdu nepovedlo. S původní dvojicí to má společné tak možná nostalgický začátek a konec, tedy dohromady asi půl minuty. To mezi tím je bez nápadu, bez atmosféry, prostě zbytečnost. Technicky je to natočené standardně, lesy jsou nádherný, takže dokoukat se to celkem dalo, ale jednou určitě stačí. 4/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama