Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

maddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nie také zlé, ako sa o tom hovorí. Uznávam, že séria Fritt Vilt má s každou časťou klesajúcu kvalitu a dokonalosť prvého dielu už asi nedosiahne ani x-té pokračovanie, ale stále je to aspoň zábava. Pobehovanie po nórskych lesoch malo naozaj spád aj napriek predvídateľnosti, keďže sa však jedná prequel nemôžem mu to vyčítať. Len po prvých piatich úvodných minútach sa niekde vytratilo napätie a neukázalo sa až do konca filmu. Stále však o triedu lepšie ako súčasné americké slasher horory typu Prom Night, Bloody Valentine, Friday The 13th remake a pod. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelé prostredie, pár ozaj pekných obrazov, fajn chladná atmosféra. Ale inak rutinná vybíjačka, kde sa obete chovajú (opäť raz) naivne. Ukazovať tvár killera, je tiež dobrá hovadina. Gore nič moc, ale väčšinu času som sa nenudil - stiesnené priestory domu ako aj skalných roklín boli využité šikovne... PACH KRVI, HHE a TCM v slabšom nórskom prevedení... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V norských lesích se vraždí. Tamní týpek v kapuci, kterého v dětství týral jeho nevlastní otec, si vzal do parády partu šesti mladých lidí a kdo zná, jak to v slasherech chodí, tak netřeba obsáhle popisovat. Potíž je snad jen v tom, že norové nepřišli v hororovém subžánru s ničím novým. Američanům se často vyčítá nulová originalita ve spřízněných hororech, ale tady jsem za celou dobu nenarazil na něco originálního. Posuďte sami: nemluvný a nelítostný mladík v kapuci má svého pomocníka, nic netušící parta mladých lidí, co přišla kempovat, čelí hrozbě a postupně umírají, zabiják neměl lehké dětství, lesní prostředí, obě dívky z party jsou pěkné blondýnky atd. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna a originálního bych objevil jen pomálu. Přesto po pomalejším rozjezdu se dostaví zběsilá naháněčka v prostředí jako stvořeném pro pořádný horor, a tak zamrzí větší výskyt gore a s tím i úměrný počet vražd. Tahle celkem známá hororová série byla pro mě velkou neznámou a konečně jsem se rozhodl se s ní obeznámit a to rovnou od třetího dílu, který je současně jejím prequelem. Premiérové setkání s norskou hororovou tvorbou sice nedopadlo na výbornou, ale rozhodně se nejedná o nějaký nekoukatelný propadák, i když podle traileru to vypadalo na pěkný nářez. Navíc norština je neposlouchatelná a s dabingem by to vyznělo asi líp. Zklamán jsem nebyl a nadšen taky nejsem. 60% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průser. Prequely ja rád, a tento mě také do jisté míry nezklamal. Jedinou výtku bych měl ohledně atmosféry, která se prostě vytratila v nádherných norských lesích a uplavala v čiré vodě tamních bystřin. Chvílemi to připomínalo Wrong Turn a jiné lesní naháněčky s vyšinutým zloduchem. Ale celkem to ubíhalo a konec byl taky celkem ucházející. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v Holandsku, tak mi místní obyvatelka řekla, že Holanďané jsou oškliví lidé. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si opravdu v obchodech a na náměstí připadal jako v megaobludárium. Tolik nesympatických lidí. Koukám, že Norsko na tom bude podobně. Je sice pravda, že v horrorech to až tak nevadí. Naopak, hecoval jsem vraha: "Zabij tu tlamu!" Tím jsem myslel tu blondýnu. Musím ale pochválit krásnou přírodu a napětí. Tedy, já jsem na film koukal po půlnoci a to se vždycky bojím :-) 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama