Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (487)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě je originální Hrůzná noc srdcovou záležitostí a před puštěním remaku jsem si slíbil, že srovnávat nebudu, ale neubránil jsem se. Uniká mě smysl proč klasickou upířinu remakovali, jelikož všechny nejpůsobivější sekvence předchozího filmu vynechali a místo toho jsou zde suché momentky jak pro diváky twilight. Také mě dost mrzelo, že poctivé ruční efekty nahradili nechutně digitálními (trikaři mají 26 let náskok a efekty nesahají předchůdci ani po paty = což je velká ostuda). Dialogové sekvence také nejsou nejsilnější stránkou a absence atmosféry či napětí víc než naštvou. Musím vyzdvihnout Colina Farrella, který je vážně cool a malou roli Chrise Sarandona (předchozí Dandrige). Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem solidní jednohubka, která se tváří stylověji, než doopravdy je. Na to, že upíry moc nemusím, mě ale celkem pobavila a odsýpala. Především mi sedlo sympatické obsazení. 3D: *** Nebylo úplně špatné, asi dvakrát jsem se lekla, několikrát něco (třeba krev) vylítlo div né na mě, ale pořád se jedná spíš o 3d standard, než nadprůměr. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Remake, ktorý dosahuje kvalít originálu. V tomto prípade to však nie je veľmi veľké pozitívum. Má v sebe totiž aj tie isté chyby. Kým sa to však všetko Noci hrôzy z r.1985 dá odpustiť pre rok vzniku a z nostalgie v novom spracovaní to už neplatí. Film má tak isto ťahavé tempo, naivitu, nevýrazné scény a klučkuje medzi komédiou (veľmi sa to sem nehodí alebo lepšie povedané - nie je to dobre namiešane) a hororom (hororové scény sa vydarili viac). Pochválil by som Colina Farrella, užíva si to a je podobne charizmatický ako upír Chris Sarandon. Dobrá je aj hudba a v niektorých chvíľach aj atmosféra. To čo však u mňa získalo pre staršieho predchodcu 3* bolo finále v ktorom boli naozaj dobré a hravé nápady, masky, triky a poriadny masaker. Tu je finále úplne obyčajné a ničím výnimočné. Smola, čiže tentokrát za 2*. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

''Oh no ! That’s a fucked-up vampire hand ! Now you believe me?'' Čekal jsem naprostou pitomost a taky jsem ji dostal. Jenže v dobrém slova smyslu. Fright Night si totiž na nic nehraje. Servíruje nám onu ''jednoduchou'' zábavu, při které se čas od času rádi v kinech odreagujeme. Chvílemi si dokonce utahuje sama ze sebe, což je u podobného stylu filmu velice důležité. Není totiž nic horšího, než absolutní propadák, snažící se o seriózní dojem. Takže za to příjemné překvapení, které se hlavně konalo asi díky Antonu Yelchinovi, přihmouřím obě oči - 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Remake starého, prakticky zapomenutého, béčkového hororu z 80. let, o mladíkovi, který zjistí, že jeho soused je upír. Ze začátku mě film překvapil, protože herci byli celkem fajn a film měl příjemné, občas docela atmosferické tempo. To se však v půlce filmu změní a tvůrci se najednou začnou pokoušet o akční horor ve stylu Johna Carpentera. A pak to už jde do háje. Na druhou stranu, existuje spousta daleko horších filmů na podobné téma. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • V rozhovore Colin Farrell označil tento film za „najväčší úspech [svojej] kariéry“, pretože to viedlo k tomu, že jeho matka stretla svojho druhého manžela, priateľa producenta, s ktorým sa zoznámila na natáčaní. (Arsenal83)
  • Peter Vincent (David Tennant) má ve filmu zbraň Winchester Model 1897 ráže 12 gauge. Amy Peterson (Imogen Poots) má ve filmu zbraň Colt Single Action Army ráže .45 Long Colt. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama