Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Tak je to definitivní. “Natočit moderní verzi filmu” znamená v současné terminologii ho totálně zprasit. A to nejen idiotským castingem (který je vyloženě hnus), ale i provedením. V původním filmu byl hlavní protagonista mrtvola během pár minut a když byla 1/3 filmu pryč už dávno “napravoval křivdy”. Tady je 1/3 filmu pryč (filmy mají stejnou stopáž mimochodem) a nic se neděje. Tedy pokud za “něco se děje” nepovažujete jak se dvě smažky jen tak někde poflakují. Polovina filmu pryč a potetovanej klaun s náušnicí se jen tak dál fláká po městě. Co jsem doposavad viděl byl odpad. Debilní artové výjevy zpestřuje občané probliknutí CZ lokací a herců, jinak čistá nuda… film se probere až v poslední třetině NA DESET MINUT …a i jedinou akci ten idiot prokládá záběry opery (!?). Takže stále čistý paskvil a vyloženě urážka odkazu Brandona Lee. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že Vrána pro rok 2024 dopadla vlastně v pohodě a nemá se za co stydět. Jenom je třeba se na to koukat jako na další adaptaci ne na remake, prostě si neplést termíny a termity, a potom je snazší si film užít. Svým způsobem je tenhle film výpověď dnešní doby, stejně jako byla verze z roku 1994 (ostatní díly ignoruju a dělám, že neexistují, protože to jsou prostě špatné filmy, nic víc v tom není). Jenže to neznamená, že je film bez chyb. Rozhodně je velkou chybou lineární vyprávění, díky kterému si divák uvědomuje, že ta velká láska je ve filmu prostě instantní a pro potřebu. Kdyby to nebylo lineární, lehce by se to v tom ztratilo. Za takovou krátkou dobu je malá šance na takovou velkou lásku, jak to snímek předkládá. Na to navazuje i lehce nevyvážené tempo, ale to není zase takový průšvih. Protože to za celou dobu nestihne nudit. Celkový vizuál je za mě hodně příjemně koukátelný a to, čeho jsem se bála nejvíc, tj hudby, je vlastně taky v pohodě. Bill byl v pohodě a užila jsem si ho tam. FKA twigs, jméno, které jsem díky tomuhle filmu slyšela poprvé v životě, byla meh, ale ne tak moc, aby mě to ovlivňilo a štvalo. Ale byla to trochu škoda. Takže jo, celkově je tahle Vrána vlastně fajn film a nemám v plánu se za tohle tvrzení stydět. 85%. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Na svete existuje zlo, ktoré sa snaží skryť svoju existenciu. Do cesty sa mu pripletie mladý zamilovaný pár, ktorý je brutálne zavraždený. Erik sa ale vracia do sveta živých ako Vrana aby vyrovnal misky váh a zachránil svoju lásku. Herecké obsadenie: Bill Skarsgård bola jednoznačná rana do čierneho čo sa už ale nedá povedať o FKA twigs, ktorá mi bola od začiatku nesympatická a akoby zámerne prehrávala spoju postavu. Prevedenie: Film je remaqom filmu z roku 94, ktorý sa stal kultom. Predloha je komiksová a tomu nasvedčuje aj množstvo rádoby klišé, ktoré v ňom môžeme vidieť. Dej je opozeraný ale zasadený do modernej doby. Záporák je dostatočne kvalitný aby to utiahol a R-scény dostatočne krvavé aby som žmúril očami. (škoda ale že tam bola max1-2). Pocity: Film sa mi vo svojej podstate páčil. Nie som skalný fanúšik pôvodného tak nebudem porovnávať. Ale ak by som si mal vybrať ako sa majú točiť romantické filmy, toto by mala byť cesta. Možno je moje hodnotenie umocnené IMAX zážitkom ale aj napriek tomu hodnotím prekvapivo kladne oproti tomu aké hodnotenia tento film na tejto platforme dostáva. Pridaná hodnota: Vrana pomsty je späť na scéne. 82% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jak to vypadá, když tvůrci absolutně nepochopí svou (komiksovou i filmovou) předlohu? Přesně takhle. Nová Vrána bere všechny silné komiksové motivy, vyhazuje je do koše a místo atmosférické podívané o vyrovnávání se se smrtí servíruje prázdné rutinní béčko o pomstě, které pobaví jen tuzemskými tvářemi a lokalitami. Rupert Sanders fakt dokáže dodat jen jakž takž hezké obrázky bez špetky duše. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Eric a Shelly se milovali, pak je ale zavraždili. Eric však dostává šanci vrátit se ze světa mrtvých, aby se pomstil těm, kdo mu vzali všechno. A taky trochu divákům. Nová Vrána je vizuálně neurážející, i když trošku kýčovitá podívaná s obstojnou krvavou akcí na konci. Bohužel ale i s extrémně nesympatickými hrdiny, nefungující romantickou linkou a atmosférou balancující na hraně směšnosti. Šlápnutí vedle a Rupert Sanders očividně vůbec nepochopil, v čem tkví síla komiksové předlohy a Proyasova třicet let starého filmu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se také v zatopeném lomu v Bořené Hoře u Sedlčan, který je v sezoně přístupný pro potápění i veřejnosti. (Krustovskij)
  • Natáčení z velké části probíhalo v Praze. Mezi lokacemi se tak objevují známá místa jako bývalé Nákladové nádraží Žižkov, uzavřená Zemská banka království českého v Nekázance, Rudolfinum či Nová scéna Národního divadla a také některé ulice jako například Nekázanka na Novém Městě se svými ikonickými mostky, které spojují budovy v ulici. Točilo se také v Mnichově. (formelin)
  • Rave scéna se natáčela v bývalých papírnách ve Vraném nad Vltavou, obsazeni byli čeští komparzisté a DJ byl NobodyListen Jakub Strach. (radchyt)

Související novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Reklama

Reklama