Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Shit 

všechny recenze uživatele

Radši jsem od Black lightning neočekával žádnej scénáristickej záblesk geniality, ale spíš menší mozkovej výtok a udělal jsem dobře, protože podle očekávání se nejedná o žádný geniální veledílo, ale jen o obyčejnou zábavu, která je tak trochu podavaná po americku, takže si to bere předlohu z různých amerických hrdinských blockbusterů jako Spiderman a spol a snaží se to naroubovat na příběh o vymakaným lítacím autě, což se tomu daří celkem slušně a hlavně docela zábavně, obsazení taky obstojný na rusáky a dokonce i sympatický, což se zase tak moc často v Rusku nevidí a co se týká triků, tak řekněme, že z nich oči nebolí a dá se na to docela pěkně koukat a akci, která je zejména na konci nabušená, to neruší a dokonce jí to i v některých momentech zdatně podporuje. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní ... jakoby se přítomnost na chvilku zastavila - a dovolila minulosti, aby ji dostihla. Jakoby se z jejich setkání zrodil příběh, který nese znaky obou. Je poskládaný z prvků, které opsal z různých zdrojů, přesto je dostatečně přitažlivý, aby dokázal zaujmout. Ruského původu ve spojení s bezelstnou neobratností i osobitou lyrikou dokonale využívá ve svůj prospěch, neboť právě originální mix jeho vlastností ho staví do odlišného světla - a umožňuje mu vyniknout. Budiž mu přáno, navzdory všem svým nedostatkům má srdce na správném místě, mládí na své straně - a budoucnost před sebou. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

A oni by honili Číňany, že si okopírují nějaké ty hadříky.... K téhle moderní "frankenstein" rachotině se použily základní díly ze Spider-Mana, trocha opěrných bodů z Transformerů, velké množství materiálu z Irona Mana a nakonec se to nahodilo leskem z Wanted (dobře, tady to Rusům projde, protože je Timur Bekmambetov na palubě). Body za odvahu. Výsledek je plný klišé, a jeden žasne kolik "odkazů" ve filmu tvůrci zanechali. A ta místní "MaryJane" vypadá jako Emma z Glee, nemyslíte? :-) 50 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

V USA verzi bych tomu nedal ani 2*, ale Rusové to umí vždy obohatit vtipem, lehkostí a lidskostí. Sice si půjčili námět superhrdiny alá Superman, ale funguje to a stačí vám na to stará Volha :-) Tenhle film s realitou nemá nic společného (hlavně ohledně čistoty oblečení lidí a pořádku doma), ale film pobaví a o to mu šlo. Takže jasná volba na volné odpoledne s tvarohovými pirožky a čajem k tomu. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zatial co prva polovica bola ruskou variaciou na Transformers, ta druha zase na lubovolny americky hrdinsky film- Superman, Spiderman, Iron Man...co vam len napadne.....znie to nepredstavitelne? Vysledok je vsak prekvapivo pozeratelny. Samozrejme treba ratat s nedokonalymi trikmi, roztrasenou kamerou a obcas neprehladnym strihom (najma v akcnych pasazach citit rezervy) no pribehova linia plni ucel dokonale takze film relativne bavi a nenudi. Slusny pokus o maly rusky popcornak. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama