Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (66)

Catella 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem fajn první série. která je takovou uváděčkou do děje, aby divák vlastně pochopil o co tam půjde. Seznamujeme se s Rickem, kterej se probouzí v nemocnici do světa, ve kterém se většina lidí přeměnila na zombie. Super bylo, že první série má jen 6 epizod, takže úvod od děje není nijak zdlouhavě a nudně nataženej. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasná série, která je sice krátká, ale na další série, navnadila na maximum. __Staré dobré časy 5/5 - Nejlepší díl, asi kvůli délce, a naprosto perfektní úvod do seriálu. Scéna s holčičkou je nejlepší věc na seriálu!!!!!!!!! (Zatím) __Pach krve 4/5 - Úžasná epizoda, jen pár chybek. __Krátké shledání 5/5 - To "shledání" (for some reason uvozovky), byla ta nejnádhernější scéna z této série. __Rukojmí a __Lavina - obě epizody skvělé, takže 4/5... __No a finální epizoda - Testovací subjekt 19 je nejslabší epizoda z první série. Nejsem žádný fanoušek akčních filmových scén, ale poslední epizoda by neměla obsahovat jen čtyřiceti minutové žvanění, a tak dál... Dost to ale zachraňuje emotivní závěr. ___________Overall? Tahle série fungovala, a tak dávám: 8/10 ()

Reklama

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době jsem se rozhodl konečně sjet celý seriál, vždy jsem dojel max do 4. řady. 1. řada je zajímavá, ale ani poprvé a ani znovu se mi nevryla nijak extrémně pod kůži. 6-ti dílná seance prakticky jen představuje svět a postavy a tvůrci se snaží do 5 hodin narvat vše základní. Od jmen a charakterů postav až po chování zombie a jejich návyky. Normálně by to byl docela zábavný průměr, naštěstí seriál má skvělé obsazení, kde snad každý herec vdechuje své postavě tolik života, jak to jen jde. A to staví začátek seriálu trochu výš, než by se zdálo. Pravdou je, že předloha je skvělá a seriálové zpracování se snaží vystihnout podstaty toho světa, ale začátek tu trochu drhne a nebýt dobrých hereckých výkonů, je hodnocení na 3*. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série – 90% Hodně slušný začátek, má to dynamiku, má to prvky hororu, má to senzační hudbu a má to dokonce i drsnýho kovboje. Drobnou výtku mam pouze k jedné scéně, kde se zombie snaží klikou otevřít dveře svého domu. Chápu, že pointa byla dodat tomu slušnou atmosféru (a taky dodala), ale takhle se prostě zombie nechovaj. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa tomu dávajú masky, (post)apokylaptická atmosféra a dobrí herci, ktorí hrajú nič moc postavy, ale práve vďaka presvedčivým hercom sa postavám dajú držať palce. Povedal by som, že za to to, že prvá séria je taká relatívne dobrá, môžeme ďakovať hlavne nízkemu počtu dielov. Akonáhle sa to v neskorších sériách začalo naťahovať na viac epizód, už to stratilo drajv a zaujímavosť. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (51)

  • V tejto epizóde sa zistí, že od vypuknutia epidémie, ktorá spôsobila zombie apokalypsu, uplynulo šesť a pol mesiaca. (molcan2)
  • Na konci epizódy Rick (Lincoln) povie Jennerovi (Noah Emmerich), že je mu vďačný za to, že otvoril dvere a dal im šancu dostať sa von. Jenner hovorí, že "príde deň, keď už nebudeš." Toto sa vlastne opäť vracia ako názov premiérovej časti 7. série, Jedného dňa už nebudete (2016). (molcan2)
  • Líčenie zombie "dievčaťa na bicykli" trvalo štyri hodiny. Aby to vyzeralo, že jej chýba spodná časť trupu, trikári použili modré nohavice, ktoré sa pri úprave odstránili. (molcan2)

Reklama

Reklama